Ensikatsaus Fujitsu Lifebook U904 Ultrabookkiin

Taakse ovat jääneet raahattavat ja möhkälemäiset kannettavat tietokoneet, kun Ultrabookit ovat vallanneet markkinat ja valinnan varaa riittää. Myös yrityskannettavistaan tutumpi Fujitsu on uudistanut tuotteitaan ohuempaan ja kevyempään suuntaan. Vuosi sitten testasin Fujitsun ensimmäisen sukupolven Ultrabookkia ja nyt alkuvuoden aikana on testata uudistettua painosta, LIFEBOOK U904 -kannettavaa, osana Master your business -kampanjaa. Myös lukijat voi osallistua ja voittaa hotellilahjakortin.

Fujitsu LIFEBOOK U904 ensinäkemältä

Fujitsu LIFEBOOK U904 on ensinäkemältä helmiäisen musta ja alumiinia ja magnesiumia oleva kuori tekee siitä tukevan ja kevyen tuntuisen. Kannen avatessa 14 tuuman ja 3200 x 1800 -resoluution kosketusnäyttö on vaikuttava, vaikkakin heijastava. Kuoren alla suorituskyvystä vastaa Intelin Haswell-sarjan Core i5-4200U -prosessori ja integroitu HD Graphics 4400 -näytönohjain. Muistia on 6 GB ja levytilasta huolehtii 128 GB SSD -levy. Lisäksi U904:sta löytyy sisäänrakennettu 3G/4G -modeemi, täysikokoinen LAN-portti ja tietenkin WLAN ja Bluetooth. Saamastani paketista löytyi myös telakka, joka onkin kätevä lisä.

Lifebook U904 16 sekunnissa:

Parin päivän kokeilun perusteella Fujitsun toisen sukupolven Ultrabook vaikuttaa erittäin lupaavalta ja kosketusnäyttö tuo enemmän ideaa myös Windows 8:n käyttöön. Chiclet-näppäimistö tuntuu paremmalta kuin U772:ssa, se vastaa painalluksiin hyvin, vaikka ei tuntumaltaan ole yhtä tarkka kuin Macbookeissa. Stereo-kaiuttimet ovat ääneltään aika kylmät ja mekaaniset, mutta kuulokkeilla ja HDMI:n kautta ääni on hyvä. Vaikka kannettavan kohderyhmä on yrityskäyttäjät, tehoa tuntuu riittävän jopa pelaamiseen (Mark of the Ninja, Dead Space), vaikka näytönohjain olisi voinut olla Iris Pro Graphics -sarjaa.

Tarkempaa arviota ja testejä LIFEBOOK U904 on tulossa kevään aikana, kun ehdin projektin aikana kannettavaa kattavammin testata.

Tekniset tiedot

Fujitsu LIFEBOOK U904 Ultrabookkia saa erilaisin kokoonpanoin ja testiini saama yksilö on seuraava:

 • Näyttö: 3200 x 1800 (WQHD+) IGZO-kosketusnäyttö, 14″ (35.6 cm), LED taustavalaistu
 • Prosessori: Intel Core i5-4200U, 3 MB, 1.6 GHz @ 2.6 GHz
 • Näytönohjain: Intel HD Graphics 4400
 • Kovalevy: SSD SATA III, 128 GB, 2.5″
 • Muisti: 6 GB, 1 -moduuli, 2 GB kiinteästi, DDR3, 1600 MHz, PC3-12800, SO DIMM
 • Verkko:
  • WLAN: Intel Centrino 7260 802.11 a/b/g/n
  • Mobiili: Sierra Wireless EM8805 / LTE Sierra Wireless EM7305
  • LAN: 10/100/1000 MBit/s Intel 218LM
 • Antennit: kaksitaajuus WLAN antennit, 2 UMTS/LTE antennia, 1 Bluetooth antenni
 • Äänet: Realtek ALC283
 • Akku: 45 Wh, Li-Ion 4-kennoa, 10 tuntia, lataus 2 tuntia
 • Liitännät: Bluetooth 4.0, SD/SDHC/SDXC -muistikortinlukija, SIM-paikka, 2 x USB 3.0, USB 2.0, HDMI, Ethernet (RJ-45)
 • Muuta: Sormenjälkilukija, taustavalaistu näppäimistö, magnesium-kansi, stereo-kaiuttimet,
 • sisäänrakennettu Web-kamera (HD), telakointiliitin
 • Käyttöjärjestelmä: Windows 8.1 Professional 64-bit
 • Koko (L x S x K): 329.9 x 229.9 x 15.5 mm
 • Paino: 1,39 kg

Master your business -kampanja

Sain Fujitsun LIFEBOOK U904 Ultrabookin testiin osana Fujitsun Master your business -kampanjaa, jossa 16 bloggaaja testaavat alkuvuoden aikana joko LIFEBOOK U904 -kannettavaa tai ESPRIMO Q920 -minitietokonetta. Alkutalven ja kevään aikana on edessä 15 tehtävää, joista yhdeksän suoritettuaan testaamansa koneen saa omakseen. Myös lukijat voi osallistua ja voittaa hotellilahjakortin. Aikaisemmista projekteista käyttööni ovat päätyneet U772, T901 ja S761.

Kokemuksiani Lifebook U904:sta ja etenemistäni testitehtävissä voi seurata kampanja-profiilistani tai seuraamalla minua Twitterissä. Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *