Pikatesti: Insmatin suojalaukku Jollalle

Mobiililaitteet ovat herkkiä naarmuuntumaan ja suuret näytöt menevät ikävästi särölle tippuessaan, joten laitteet on hyvä suojata erilaisilla suojakuorilla. Yksi suhteellisen toimiva vaihtoehto on käyttää suojalaukkua. Myös Jollalle on saatavilla erilaisia suojalaukkuja kuten Instamatin nahkainen läppälaukku ja LastuCasen puinen kotelo.

Insmat suojalaukku Jollalle

Oma Jollani sai suojakseen Instamatin nahkaisen läppälaukun, joka on toiminut hyvin. Suojalaukkua on saatavilla ainakin DNA:n myymälöistä ja Verkkokauppa.comista. Puhelin asetetaan kotelon sisällä olevaan muovihahloon, kuten muissakin vastaavissa tarvikelaukuissa, eikä kotelossa ole erityistä Jolla-ratkaisua. Kotelossa on reiät kameralle ja äänenvoimakkuus- ja virtanapeille. Läpän takana on pari reikää korteille. Hintaa suojalaukulla on 19,90 euroa.

Plussaa:

  • + Täyttää hyvin tehtävänsä
  • + Puhelin pysyy hyvin paikallaan kotelossa.
  • + Magneettisuljin toimii hyvin.

Miinusta:

  • – Äänenvoimakkuus ja virtanapit eivät ole aivan aukkojen keskellä
  • – Olisi ollut parempi TOH-versiona, eli läppä integroitu takakanteen ja suoja vain näytölle.
  • – Tekee puhelimesta kohtalaisen paksun.
Sisäpuolella on lokerot korteille
Napit eivät aivan osu keskelle

Insmatin suojalaukku Jollalle ajaa asiansa, eli suojaa puhelinta esimerkiksi taskussa avaimilta ja pudottaessa, mutta ei ole mitenkään erikoinen tai Jollalle erityisesti suunniteltu. Eli on juurikin sellainen, mitä perus tarvikesuojalaukulta voi olettaa. Pitäisi ehkä miettiä uusia tapoja säilyttää taskussa avaimia ja puhelinta, niin ei suojalaukkua tarvitsisi edes käyttää.

Harmillisesti suojakotelon käyttöä ei ole otettu Jollassakaan huomioon, sillä olisi hyvä jos näyttö menisi automaattisesti kiinni tai aukeaisi, kun kotelon kansi avataan. Esimerkiksi Nexus 7 -tabletissa on magneettitunnistin, joka reagoi suojakannen kanssa.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *