Pikatesti: Clas Ohlsonin yleisteline älypuhelimelle

Älypuhelimet ovat käteviä myös navigaattoreina ja tätä varten puhelin on hyvä laittaa telineeseen, siten että se on ajaessa näkyvillä. Älypuhelimelle löytyy useita erilaisia autotelineitä ja yksi Lumia 925:n ja Jollan kanssa toimivaksi todettu on Clas Ohlsonin yleisteline älypuhelimelle. Teline sopii useimmille matkapuhelimille ja on suhteellisen edullinen 19,99 euron hinnallaan.

Älypuhelimen autoteline on ollut jo pitkään hankintalistalla ja tulevaa matkaa varten sellaisen viimein kävin ostamassa. Lyhyen arpomisen jälkeen mukaan tarttui Clas Ohlsonin yleisteline älypuhelimelle, joka sopii useimmille älypuhelimille, jotka sopivat korkeudeltaan 108-135 mm ja leveydeltään 45-75 mm mittoihin, joihin säätöominaisuus taipuu. Tälläisia ovat muun muassa Lumia 925, Jolla, iPhone 3-, 4- ja 5, Samsung Galaxy S2-, S3- ja S4. Pienellä voimalla Lumia 925 mahtuu telineeseen myös Cellyn lompakko-suojakotelon kanssa. Vastaavasti Jolla pitää ottaa pois Insmatin lompakko-suojakotelosta.

Yleistelineen mukana tulee kolme erilaista telinettä: imukuppikiinnike tuulilasiin taipuvan varren kera ja ilman, kiinnike tuuletusritilään ja yksi levy kojetauluun asentamista varten. Telineissä kuulanivel helpottaa säätöä ja puhelin voidaan asettaa pysty- tai vaaka-asentoon. Eli kolme telinettä yhden hinnalla. Toinen vastaava tarviketeline sisälsi vain yhden kiinnikkeen, vaikka hinta oli sama.

Clas Ohlsonin yleisteline älypuhelimelle toimii mielestäni mainiosti ja on ulkonäöltään hillitty. Tosin, testasin vain varrellisen imukuppitelineen, sillä se vaikutti kaikista kätevimmältä sijoitettavuudeltaan.

Lumia 925 suojakotelon kanssa
Varrellinen imukuppikiinnike
Lumia 925 telineessä ilman suojakoteloa

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *