Ensikatsaus Fujitsu Stylistic Q704 tablettiin

Tietokonemarkkinat ovat viime vuosina kehittyneet huimasti ja perinteisten kannettavien tietokoneiden rinnalle on tullut erilaisia tablettitietokoneita, joiden sisältä löytyy täysiverinen tietokone ja Windows-käyttöjärjestelmä. Myös yrityskannettavista enemmän tunnettu Fujitsu on muutaman viime vuoden ajan kehittänyt kannettavien tietokoneiden tarjontaa modernimpaan suuntaan. Osana Master your business -kampanjaa sain muutama viikko sitten käyttööni Stylistic Q704 2-in-1 -tabletin, jota on tarkoitus testata seuraavien kuukausien ajan erilaisten tehtävien muodossa. Mutta millainen Windows 8 -tabletti Stylistic Q704 on? Tässä hieman ensimakua.

Fujitsu Stylistic Q704

Fujitsu STYLISTIC Q704 ensinäkemältä

Fujitsu STYLISTIC Q704 Windows 8 -tabletti on ensinäkemältä kooltaan suhteellisen suuri tabletiksi ja tukevan tuntuinen. 12,5-tuuman näyttö ja paksu rakenne ei tuo mieleen niinkään tablettia, vaan oikean tietokoneen, jota on helppo tökkiä sormilla tai mukana tulevalla stylus-kynällä. Tabletin jykevähkö rakenne selittyy sillä, että se on muun muassa suojattu vedeltä ja pölyltä ja testattu MIL-STD-vaatimusten mukaan. Full HD (1920×1080) -resoluution heijastava kosketusnäyttö tukee usean sormen kosketuksia ja Wacomin kynällä on helppo piirrellä. Kuoren alla suorituskyvystä vastaa Intelin Haswell-sarjan Core i7-4600U -prosessori ja integroitu HD Graphics 4400 -näytönohjain. Muistia on 8 GB ja SSD-levytilaa 256 GB. Lisäksi Q704:sta löytyy sisäänrakennettu 4G/LTE-yhteydet ja tietenkin WLAN, Bluetooth ja NFC. Saamastani paketista löytyi myös irrotettava näppäimistö ja telakka.

STYLISTIC Q704 6 sekunnissa:

Muutaman viikon kokeilun perusteella hybriditabletti on teknisesti vakuuttava ja kompakti paketti. Kosketusnäyttö ja etenkin Wacomin stulys toimivat hyvin, vaikka Windows 8:n käyttöliittymä Modern-sovelluksia lukuun ottamatta ei varsinaisesti ole suunniteltu tökittäväksi. Irrottettava chiclet-näppäimistö tuntuu paremmalta kuin esimerkiksi U904:ssa tai U772:ssa ja kosketuslevykin on hieman näpsäkämpi. Stereo-kaiuttimet ovat ääneltään aika kylmät ja mekaaniset, mutta kuulokkeilla ja HDMI:n kautta ääni on normaali. Integroitu näytönohjain riittää hyvin yrityskäyttöön ja toimii kelvollisesti kevyissä peleissäkin.

STYLISTIC Q904 on ensimmäinen tablettini, joka vastaa täysiveristä tietokonetta, joten käyttökokemusten osalta mennään tuntemattomille alueille. Nopeasti mitä on tullut havaittua, että tabletin designin ja käytännöllisyyden osalta toivoisin, että se olisi kuten Fujitsun LIFEBOOK T904, eli jossa näytön saa käännettyä näppäimistön päälle. Pelkkä tabletti ja virtuaalinäppäimistö jättää paljon toivomisen varaa käytön monipuolisuuden osalta, eikä irrotettava näppäimistö ole kovin kätevä, mutta osaltaan tämä johtuu Microsoft Windows 8.1 -käyttöjärjestelmästä. Mutta kyllähän isolla tabletilla piirtelee kynällä kivasti tai lukee mukavasti sähköisiä kirjoja ja lehtiä, vaikka siihen käyttöön kevyempi 8″ Android-tabletti on parempi.

Tarkempaa arviota ja testejä STYLISTIC Q704 on tulossa loppusyksyn ja alkutalven aikana, kun ehdin projektin aikana tablettia kattavammin testata.

Fujitsu Stylistic Q704
Irroitettavalla näppäimistöllä saa tehoa kirjoittamiseen

Tekniset tiedot

Fujitsu STYLISTIC Q704 tablettia erilaisin kokoonpanoin ja testiini saama yksilö on seuraava:

 • Näyttö: 12.5″ IPS Full HD (1920 x 1080)
  • Kemiallisesti karkaistu lasinäyttö, testattu MIL-STD-vaatimusten mukaan
  • Wacom Dual Digitizer -kynä
 • Prosessori: Intel Core i7-4600U (dual core, hyperthreading), 2.1 GHz
 • Näytönohjain: Intel HD Graphics 4400
 • Kovalevy: 256 GB SSD mSATA
 • Muisti: 8 GB (1 x 8 GB) DDR3-1066, 1 moduuli
 • Verkko:
  • WLAN: Intel Centrino 7260 802.11 a/b/g/n
  • Mobiili: Sierra Wireless EM8805 / LTE Sierra Wireless EM7305 / GPS
  • Bluetooth: Bluetooth 4.0
  • LAN: 10/100/1000 MBit/s Intel 218LM
 • Antennit: kaksitaajuus WLAN antennit, 2 UMTS/LTE antennia, jaettu Bluetooth antenni
 • Äänet: Realtec ALC283
 • Akku: 46W, Li-Ion 3-kennoa, 10 tuntia, latausaika 140 min
 • Liitännät: 1x mUSB2.0, 1x USB3.0, Linja sisään/ulos, Telakka, microSIM
 • Kamera: Takana 5.0 mpxl, edessä 2.0 mpxl
 • Muuta: Sormenjälkitunnistin, MicroSD-muistikortinlukija, sisäinen TPM, Vesitiivis (testattu IPX5/7/8-vaatimusten mukaan), pölytiivis (testattu IP5X-vaatimusten mukaan), kestää alkoholipohjaisia puhdistusliinoja
 • Telakka: 4 x USB 2.0, LAN, VGA, HDMI
 • sisäänrakennettu Web-kamera (HD), telakointiliitin
 • Käyttöjärjestelmä: Windows 8.1 Professional 64-bit
 • Koko (L x S x K):
 • Paino: 980 g

Tabletin liittimet ovat suojattu luukkujen taakse:

Virta- ja äänenvoimakkuusnapit, tuuletusaukko ja virtaliitin.
MicroSD- ja SIM-paikat, USB-liitin ja microHDMI.
LIFEBOOK U904 Ultrabookista, jota testasin keväällä.

Suorituskyvyllisesti Q704-tabletti on rautapuolen osalta kyvykäs, mutta ilmeisesti rakenne ja CPU:n ja GPU:n lämpeneminen aiheuttaa sen, että tehot laskevat sitä mukaa, mitä enemmän puhallin puhisee. Ja se puhisee suhteellisen herkästi ja kovaäänisesti.

Master your business -kampanja

Sain Fujitsun STYLISTIC Q704 tabletin testiin osana Fujitsun Master your business -kampanjaa, jossa 24 bloggaaja testaavat alkuvuoden aikana joko LIFEBOOK T904 -kannettavaa tai STYLISTIC Q704 -tablettia. Loppusyksyn ja alkutalven aikana on edessä 12 tehtävää, joista kahdeksan suoritettuaan testaamansa koneen saa omakseen. Aikaisemmista projekteista käyttööni ovat päätyneet LIFEBOOK U904, LIFEBOOK U772, T901 ja S761.

Kokemuksiani STYLISTIC Q704:sta ja etenemistäni testitehtävissä voi seurata kampanja-profiilistani tai seuraamalla minua Twitterissä. Kommentit ja kysymykset ovat tervetulleita.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *