HTC Sensation ja PAC ROM

Teknologia kehittyy nopeasti ja kolme vuotta vanha HTC Sensation puhelimeni on pölyttynyt laatikossa jo vuoden ajan, kun Jolla ja myöhemmin Lumia 925 ajoivat käytettävyydessä sen ohitse. Nyt oli kuitenkin aika päivittää Sensationiin uudempi Android ja sisällä olevan CyanogenMod 10:n korvasi PAC ROM, joka yhdistää Cyanogenmod + Paranoid Android + AOKP -paketit. Nyt Sensation saatiin myös KitKat 4.4 aikakaudelle. Kaiken tämän jälkeen laatikosta löytyy suhteellisen toimiva Android-puhelin, jos sellaiselle on tarvetta.

PAC-ROM ja HTC Sensation

PAC ROM
PAC ROMin asennus menee samoilla periaatteilla kuten aikaisemmin kirjoitin HTC Sensationin roottauksesta ja CyanogenModin asennuksesta. Tarvitaan vain PAC ROMin ja Google Appsien lataus, pakettien siirto SD-muistikortille, ROMin flashays ja uudelleen käynnistys. XDA-foorumin keskustelu PAC ROM 4.4:sta HTC Sensationille, eli Pyramidille, kertoo tarkemmat ohjeet ja muita ROMeja löytyy XDA-foorumin HTC Sensation osiolta.

Vielä ennen uudemman ROMin päivitystä piti päivittää myös Recovery, sillä vanha versio ClockworkMod Recoverystä aiheutti virheen: ”Error in pac_pyramid-RC-3-20141103.zip (Status 0)”. Vaihtoehtoina oli päivittää tai vaihtaa 4EXT Recoveryyn, jotta asennus onnistuisi. Päätin vaihtaa 4EXT Recovery Touchiin, sillä se osaa myös S-ON-laitteiden osalta päivittää boot.img:en ja käyttöliittymä on mukavampi.

Vaiheet olivat siis seuraavat:

  1. Liitä puhelin USB-piuhalla tietokoneeseen
  2. Lataa PAC RC-3 (tai Nightly) ja Google Apps CM 11.0:lle eli Android 4.4.x.:lle
  3. Lataa 4EXT Recovery Updater
  4. Siirrä pac_pyramid-RC-3-20141103.zip, gapps-kk-20140606-signed.zip ja 4EXTRecoveryUpdater.apk puhelimen SD-kortin juurihakemistoon ja irroita puhelin tietokoneesta.
  5. Käynnistä puhelin normaalisti
  6. Avaa File Manager ja asenna 4EXT Recovery .apk-tiedostosta
  7. Päivitä Recovery 4EXT Recovery Updaterin avulla. Valitsin 1.0.0.6-RC3 version.
  8. Kun Recovery on päivitetty, käynnistä puhelin Bootloader -tilaan (ääni alas pohjassa + virtanappi)
  9. Valitse ”Recovery”
  10. Tee varmuuskopio nykyisestä valitsemalla ”backup and restore”.
  11. Tee tehdasasetusten palautus: ”wipe | format > wipe data/factory reset”
  12. Tyhjennä sisäinen muisti: ”wipe | format > format system ja wipe cache
  13. Valitse ”install from sdcard > choose zip from sdcard” ja valitse PAC-Man -paketti ja kuittaa asennus. Toista sama Google Appsin kanssa
  14. Kun asennus on valmis tyhjennä cachet ”wipe | format > wipe cache + dalvik”
  15. Palaa päävalikkoon ja valitse ”reboot system now”
  16. Puhelimen pitäisi nyt käynnistyä PAC-Maniin.

Lyhyet käyttökokemukset

Lyhyen koekäytön perusteella ovat PAC-Manin erot pelkkään CyanogenModiin eivät mielestäni juuri näy. Ehkä erot PAC-Manin monipuolisimmissa säädöissä näkyisivät pidemmässä ja aktiivisessa käytössä. 4EXT Recovery Touch on vastaavasti toiminnaltaan paljon kivempi kuin ClockworkMod Recovery, etenkin kun boot.img päivittyy myös automaattisesti.

Kaiken tämän jälkeen laatikosta löytyy suhteellisen toimiva Android-puhelin, jos sellaiselle on tarvetta.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *