DigiExpo esitteli uudet pelit konsoleille

DigiExpo on yksi niistä tapahtumista GoExpon lisäksi, joissa vuosittain pitää käydä katsomassa, mitä uutta markkinoilla on tarjottavana. Tänä vuonna saamani bloggaapassin ansiosta oli kolme päivää aikaa tutustua DigiExpon ja samaan aikaan järjestettävien SkiExpon, BoardExpon ja HifiExpon tarjontaan. DigiExpo olikin tänä vuonna mielenkiintoinen, sillä en ollut uusia konsoleita ja pelejä aikaisemmin pelannutkaan.

Tänä vuonna DigiExpo keskittyi uusien konsoleiden ja pelien esittelyyn, kun Xbox One ja PlayStation 4 -pelipisteitä oli ihan mukavasti tarjolla. Viihde-elektroniikan osalta tarjonta oli aikaisempia vuosia kapeampaa. Olin messuilla bloggaajapassin voimin, eli pääsin paikalle jo, kun ovet olivat avoinna vain ammattilaisille ja toimittajille, eli pari tuntia aikaa pelata ennen pikkupoikalaumojen saapumista. Vähemmän väkeä, enemmän mahdollisuuksia testata uusimmat konsolit ja pelit. Lauantaina väkeä oli paikalla jo aamusta alkaen selvästi enemmän kuin perjantaina. Messuilla oli myös useita esityksiä, mutta kävin kuuntelemassa vain Mikko Hyppösen Netin Tulevaisuus -esityksen, joka kertoi hyvin mitä verkossa on tapahtumassa ja mihin olemme menossa.

DigiExpo 2014
Mikko Hyppönen ja Netin tulevaisuus

Uuden konsolisukupolven pelien tarjonta näytti ihan mukavalta, mutta messuilla ei mitään sellaista peliä tullut eteen, että pitäisi kotona löytyviä konsoleitä vielä päivittää. Uncharted 4:n kun tulee vasta ensi vuonna. Mutta kyllä Xbox One ja PlayStation 4 -pelien grafiikoita katsellessa alkoi päivittäminen kummasti houkuttelemaan. Siihen lisäksi hieman isompi televisio, niin kyllähän sitä pelien ääressä viihtyisi.

Pelien osalta tuli testattua lähinnä PlayStation 4:n tarjontaa, muun muassa DriveClub, Project Cars, Far Cry 4, Assassin’s Creed: Unity, Dragon Age: Inquisition, Battlefield: Hardline, The Order: 1886, Bloodborne ja Until Dawn. Siinähän sitä onkin pelattavaa ja käsittämättömän hienon näköistä. Lisäksi Xbox One rekassa tuli otettua pataan Call of Dutyn tiimideathmatchissa. Pitänee tyytyä seikkailu- ja autopeleihin :) Harmillisesti meni Forza Horizon 2:n ohitse, kuten myös Quantum Breakin demo ja Oculus Rift DK2.

Taitopeleistä SingStar ja erilaiset tanssipelit olivat hyvin esillä, ja oli hauska katsoa miten Rocksmith 2014 taittui osaavan kitaristin käsittelyssä. Ei kyllä suju mikään mainituista peleistä itseltä, etenkin kun kitara pölyttyy TV-tason vieressä. Paikalla oli myös paljon suomalaisia pelien tekoon keskittyneitä kouluja ja indie-pelinkehittäjiä. Muun muassa Virtual Air Guitar Companyn Boom Ball for Kinect oli aika ovela. Pelien retro-osuudessa pääsi testaamaan, millaisia olivat vanhan kunnon kolikkopelit, kuten Ironman Super Off Road.

Virtual Air Guitar Companyn Boom Ball for Kinect
Kiekko liikkui NHL15:ssa
Vanhoja kolikkopelejä
Peleillä voi oppia soittamaan kitaraa
Tai oppia tanssimaan?

3D-tulostukselle oli myös varattu pieni oma osionsa, jossa pääsi katsomaan miten esineet valmistuvat ja millaisia erilaisia rakennelmia laitteella voi tehdä. Esillä oli muovista ja hiekasta valmistettuja esineitä, sekä optisia tulostuksia, mutta muun muassa metallia ja titaaniakin voi tulostaa. 3D-tulostus tulee olemaan suuri juttu.

3D-tulostimella voi tulostaa vaikka mitä
3DTechin 3D-tulostin

Samaan aikaan messukeskuksessä järjestettiin myös HifiExpo, SkiExpo, BoardExpo ja Lätkä&Säbä -tapahtumat, joten ihmeteltävää riitti. Harmillisesti Burtonin lautoja ei ole koskaan messuilta löytänyt ja suksia on vaikea testata tasamaalla, mutta ihan hauskaa käveltävää ja katseltavaa, mitä uutta eri valmistajilla oli tarjota. Paikalla oli tietenkin myös useita vaate- ja välinekauppoja, joista mukaan tarttuikin Feelmaxin paljasjalkakengät. Saa nähdä miten ne toimivat muun muassa sählyssä ja miten jalka niihin tottuu. Tuotenäytteitä oli tarjolla lähes mahan täydeltä energiajuomasta rahkaan ja kekseihin.

HifiExpo oli osaltaan DigiExpon yhteydessä ja levittyi kongressikeskuksen huoneisiin, joissa parempaa äänentoistoa pääsi kuuntelemaan. Hyvältähän se musiikki kuulosti, kunhan ei katsonut äänen hintalappua. Demohuoneissa pääsi myös kuulemaan, miten Dolbyn Atmos ja Auro 3D teknologiat tuovat syvyysvaikutelmaa erikoisäänentoiston voimin kuvaan ja ääneen. Hifi on kyllä sellainen alue, jota en oikein ymmärrä, kun mennään hintaluokassa tonnin yläpuolelle.

Lumikissa jyrää rinteissä

Temppuja voi treenata ilman rinnettä ja myös kesällä

Vanhempaa Hifiä

Kokonaisuutena kolmen messun paketti toimi ihan hyvin ja kyllä siellä helposti sai vierähtämään puoli päivää, etenkin kun testaili eri pelejä. Perjantaina oli selkeästi enemmän tilaa ja lauantaiaamunakin vielä mahtui liikkumaan ilman suurempaa tungosta. Sisällön osalta DigiExpo keskittyi lähinnä pelaamiseen, eikä viihde-elektroniikkaa juurikaan näkynyt. Muistaakseni aikaisempina vuosina DigiExpo on ollut enemmän tasapainoisempi. Muun muassa televisioiden ja puhelinten osalta Expert Expo tarjosi paremmat mahdollisuudet tutustua tarjontaan. Myös muiden messujen osalta tarjonta oli ehkä hieman vähäisempää kuin aikaisempina vuosina, eli sama hiipuva trendi näyttää jatkuvan, mitä on näkynyt myös GoExpon osalta.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *