Pyörä puhtaaksi käsikäyttöisellä paineilmaruiskulla

Maastopyöräily on mukavaa kelistä riippumatta, mutta lenkin jälkeen mutaisen pyörän peseminen on usein hieman ongelmallista urbaanissa ympäristössä. Missä se vesiletku taas olikaan ja kuka on taas piilottanut avaimen vesipostiin? Onneksi vaihtoehtoja löytyy kaupasta, kuten Biltemasta saatava paineilmaruisku. Sellainen köyhän miehen painepesuri, joka hoitaa homman ihan toimivasti.

Sprayer paineilmaruisku

Bilteman paineilmaruisku on kahdeksan litran säiliöllä varustettu muoviastia, jonne paine saadaan kahvasta käsin pumppaamalla. Alkujaan Sprayer on tarkoitettu esimerkiksi torjunta-aineiden ja rasvanpoistoaineiden levittämiseen, mutta se toimii kätevästi myös pelkän veden ruiskuttamiseen. Kun säädettävän messinkisen suihkusuuttimen asettaa tarkemmilleen, saa aikaan jo ihan hyvän paineen lian irroittamiseen. Pesemisen helpottamiseksi virtauksen säädön voi lukita jatkuvaa ruiskuttamista varten. Painetta ilmaruisku antaa 2–3 baria, kun oikea pienehkö painepesuri antaa 20 – 120 baria. Hintaa Bilteman paineilmaruiskulla on noin parikymmentä euroa.

Sprayer-paineilmaruisku on kätevä etenkin kerrostalossa asuvalle, kun vekotin ei vaadi sähköä toimiakseen ja vesikin löytyy suoraan ruiskun säiliöstä. Eli kaikki tarvittava pyörän huuhtelemiseen lenkin jälkeen on yhdessä paketissa. Ei muutaman barin paineella kyllä samanlaista puhdasta jälkeä saa aikaan, kuin oikealla painepesurilla, mutta eipä pienemmällä paineella tuleva vesi myöskään puske kaikkia rasvoja pois laakereista ja muualta. Suurimmat liat lähtevät helposti ja työ on helppo viimeistellä rätillä pyyhkimällä, jos tarvetta.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *