Parempaa ääntä Sennheiser Momentum In-Ear -tulppakuulokkeilla

Työmatkoilla on mukava kuunnella muun muassa podcasteja ja koska iPhonen mukana tuli aivan luokattomat nappikuulokkeet, piti hankkia paremmat sellaiset, jotka toimisivat myös videoneuvotteluissa. Valinta kohdistui Sennheiser Momentum In-Ear -tulppakuulokkeisiin, jotka ovat pärjänneet hyvin arvosteluissa ja tarjoavat hyvää ääntä. Hyviä kuulokkeita sitä odottaisikin saavansa vajaalla sadalla eurolla.

Sennheiser Momentum In-Ear -kuulokkeet

Sennheiser Momentum In-Earit ovat Sennheiserin tyylin mukaisesti modernisti muotoillut tulppakuulokkeet pehmeillä korvasovitteilla, kaukosäätimellä, mikrofonilla ja litteällä kaapelilla. Korvasovitteita tulee paketissa neljää eri kokoa ja kaapelin pituus on riittävät 1,3 metriä. Mukana tulee myös säilytysrasia, joka isokokoisena ei tosin ole kovin käytännöllinen. Kuulokkeista on oma mallinsa iOS- ja Android-laitteille. Painoa kuulokkeilla on 16 g, joka on riittävän kevyt, etteivät ne väsytä korvia.

Teknisistä arvoista kiinnostuneille kerrottakoon, että taajuusalue, jonka kuulokkeet pystyvät toistamaan on 15 – 22 000 Hz. Suurimmassa osassa digitaalista musiikkia tämä alue on 20 – 20 000 Hz. Taajuusalue ei tosin kerro mitään äänenlaadusta, joka sen sijaan määrittyy käytettyjen osien ja tuotannon laadulla. Momemtum In-Earien impedanssi on 18 Ohm, joka kertoo paljon tehoa kuulokkeet kestävät. Tyypillisesti pienemmällä impedanssilla saadaan helpommin suurempi äänenvoimakkuus tavallisesta kuulokeliitännästä. Herkkyys on 118 dB/mW ja mitä suurempi herkkyys, sitä suuremman äänenvoimakkuuden kuulokkeet pystyvät toistamaan.

Äänenlaadun osalta en osaa mutu-tuntumaa enempää sanoa, joka on mielestäni hyvä. Ääni on soinnikas, hieman bassorikas, muttei liikaa. Äänenvoimakkuutta löytyy riittävästi. Samaa mieltä ovat myös netin sivustot, joilla kuulokkeita kehutaan hyvästä, bassorikkaasta äänestä ja moititaan lähinnä keskialueen äänistä. Kuulokkeet kuulostavat paremmilta kuin Audio Technica ATH-CKP500RD SonicSport -kuulokkeeni tai muutamat Nokian matkapuhelimien mukana tulleet tulppakuulokkeet.

Sennheiser Momentum In-Ear -kuulokkeet

Kuulokkeet istuvat korviin hyvin ja ovat mukavat, vaikkakin hyvän äänenlaadun takia korvan ulkopuolelle jäävä osuus on hieman kookas. Kolmen napin kaukosäädin toimii hyvin ja äänenvoimakkuuden lisäksi sillä voi hoitaa puhelut ja vaihtaa kappaletta. Keskinapista kaksi painallusta vaihtaa eteen ja kolme taakse. Litteähkön kaapelin sanotaan vähentävän sotkeentumista ja ehkä se pitää paikkansa, vaikka kyllä näidenkin kuulokkeiden johto sotkeentuu.

Sennheiser Momentum In-Ear -tulppakuulokkeet ovat mielestäni toimivat, tuottavat hyvää ääntä ja mukavat käyttää. Ne toimivat hyvin myös hands-free -käytössä tai videoneuvotteluissa. Aivan edullisimmat ne eivät kyllä ole ja kuulokkeiden oston jälkeen ei parane sitten vaihtaa matkapuhelinta, jos haluaa käyttää kaukosäädintä. En koe, että kuulokkeet aivan tarjoaisivat hinnalleen vastinetta, mutta pitäisi ehkä vertailla enemmän eri malleja sen varmistaakseni.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *