Kierros Hyvinkään hiihtoladuilla

Jatketaan vielä hetki talviurheiluteemalla, kun hiihtokelejä vielä on, mutta tällä kertaa siirtyen hieman pohjoisemmaksi, Hyvinkään hiihtoladuille. Noin 50 kilometrin päässä Helsingistä sijaitseva Hyvinkää tarjoaa hyvät hiihtoladut ja perinteisen hiihdon ystävät voivat kiertää koko kaupungin latuja pitkin. Vapaan tyyliin hiihtoon yksi hyvä 18 kilometrin etappi on Martin aallopista Lentokentän takamaastoon ja takaisin.

Hyvinkään hiihtoladut: lentokentän kierros

Hyvinkää tarjoaa talvisin hyvät hiihtomaastot ja luntakin yleensä riittää hyvin, sillä Salpausselän vaikutus lumisateisiin näkyy. Hiihtoreittejä löytyy monipuolisesti, vaikkakin eniten perinteisen tyylin hiihtoon, jolloin voi kiertää vaikka koko kaupungin. Luisteluhiihtoon löytyy latuja Hyvinkää Sveitsin ulkoilualueelta, lentokentän ympäristöstä ja Erkylän Majalta. Sveitsin ulkoilualueen kuntoradan 4 km ja 6 km reiteille voi lähteä Hyvinkään uimalalta, jäähallin parkkipaikalta tai Sveitsin hiihtokeskuksesta. Lentokentän reiteille pääsee kätevästi Lentokentäntien alusta ja sieltä voi hiihdellä myös Erkylän Majalle, jossa on myös hyvä lähtöpaikka. Myös Sveitsin laduilta voi hiihdellä yhdyslatua pitkin lentokentälle.

Lentokentän latujen aloituspiste

Sveitsin kuntoradan ladut sopivat valaistuina latuina hyvin arkihiihtoon, mutta itse pidän enemmän Hyvinkään lentokentän alueen laduista, jotka ovat suhteellisin tasaisia ja leveitä. Tarvittaessa voi koukata Erkylän Majan kilpaladuille, jos haluaa enemmän mäkiä treeniin. Lentokentän reitit koostuvat kolmesta osasta: lentokentän sivussa menevä latu 1,5 km, koiralatu 2,7 km ja Niinistön lenkki 1,7 km. Koiralatu (kuvassa 7 ja 8) ja Niinistön lenkki (9 ja 16) pysyvät hyvinä kohtalaisen pitkään, sillä ne ovat auringolta puiden suojassa. Lentokentältä koiraladulle vievä osuus (5 ja 13) on leveää latua ja nousee koko matkan loivasti.

Lentokentän kierrokset
Lentokentän kierrokset

Lentokentän vieressä kulkevat ladut ovat leveitä ja suhteellisen avoimia, joten vastatuuli tuo oman lisänsä hiihtelyyn. Hiihdon ohessa voi myös bongata pienkoneita.

Lentokentän vierellä voi nähdä lentokoneita
Lentokentän vierellä voi nähdä lentokoneita

Lentokentältä toiseen suuntaan lähdettäessä pääsee hiihtämään aina Puolimatkaan asti, joskin matkalla on useampia tien ylityksiä. Oma lenkkini lähti Jokelantieltä, josta hiihdin lentokentälle ja takaisin. Matkaa kertyi mukavat 18 kilometriä.

Jokelantieltä lentokentälle ja takaisin
Jokelantieltä lentokentälle ja takaisin

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *