Hiihdetty: Paloheinän ulkoilualueen ladut

Muutama viikko sitten kirjoitin Leppävaaran kuntoradan laduista ja tämän jälkeen hiihtokelit ovatkin olleet suotuisia. Joskaan arkisin ei ehdi hiihtoladuille suunnata, mutta viikonloppuisin auton suunta on kohti jotain lähialueen latuverkostoa. Tänä viikonloppuna kävin testaamassa Paloheinän ulkoilualueen vapaan tyylin hiihtoladut ja ne olivatkin loistavassa kunnossa.

Paloheinän ulkoilualueen ladut

Paloheinä on yksi Helsingin ulkoilualueista ja tarjoaa hyvät mahdollisuudet kesäisin muun muassa maastopyöräilyyn, juoksemiseen ja golfin pelaamiseen ja talvisin alueelta löytyy monipuoliset ladut. Palveluiden osalta löytyy kahvila ja paikalla on myös Suomen Ladun hiihtopalvelu, josta voi vuokrata tai ostaa hiihtovälineitä. Paloheinän ladut ovat suosittuja, joten parkkipaikka on usein aika täynnä. Joukkoliikenteen ystävät pääsevät perille hyvin myös bussilla, etenkin kun Paloheinän alitse kulkee joukkoliikennetunnelissa runkolinja 560 Kuninkaantammeen.

Paloheinän ulkoilualueen ladut

Ulkoilualueen ladut ovat osaltaan tyypillisiä kuntoratojen latuja (1,8km, 3km, 5,2km ja 7,5km), mutta vastapainona löytyy leppoisampi peltolenkki, joka kulkee Pitkäkosken puolelle. Paloheinästä on myös yhdysladut Pirkkolaan, Tuomarinkartanoon ja Kaarelaan, jotka taitavat olla enemmän sopivia perinteiseen hiihtoon. Paloheinän ladut ovatkin sopivan monipuoliset ja reittejä yhdistelemällä saa kierrettyä mukavasti vaihtelevan lenkin, eikä tarvitse hinkata samaa lenkkiä monesti. Keväällä etenkin peltolenkki on nautittavaa hiihdettävää auringonpaisteessa ja pellolla puhaltava vastatuuli tuo oman pikantin lisänsä.

Leppoisa peltolenkki
Leppoisa peltolenkki

Tänä vuonna olin toista kertaa Paloheinässä hiihtämässä ja aurinkoisella pakkaskelillä pari kierrosta kuntorataa ja peltolenkin sivakointi olivat nautittavaa hyvän luiston siivittäessä eteenpäin. Viikko sitten keli olikin aivan toinen, nollan tuntumassa uudella lumella ei luistanut mihinkään, vaikka ladut olivat juuri ajettu. Pellolla puhalsi jälleen kiva vastatuuli, mutta onneksi muista hiihtäjistä sai sopivan peesin haettua. 22 kilometriä meni mukavasti puolessatoistatunnissa.

7km, 5km, siirtymä ja peltolenkki
7km, 5km, siirtymä ja peltolenkki

Paloheinän ladut ovat luisteluhiihtäjille pääkaupunkiseudun monipuolisimmat ja nautittavat kaikentasoisille hiihtäjille. Tarvittaessa palveluita löytyy Paloheinän majalta ja oivalliselle munkille voi hiihtää Pitkäkosken majalle. Peltolenkki tarjoaa sopivan leppoisaa profiilia luisteluhiihdolle ja sykkeet saa ylös kuntoradan lenkeillä, etenkin jos kipuaa vielä Paloheinän mäen päälle. Hyvällä kelillä on ehkä hieman enemmän ruuhkaa kuin muualla, mutta toisaalta etenkin peltolenkki on leveää baanaa, jossa mahtuu hyvin ohittamaan. Ladut ovat myös hyvin hoidetut, mutta peltolenkki aukeaa vasta myöhemmin talvella, kun lunta on riittävästi.

Paloheinän peltolenkki iltahämärässä

Seuraavaksi pitänee suunnata testaamaan ehkä Hakunilan, Malmin lentokentän tai Espoon keskuspuiston reitit.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *