Hiihdetty: Leppävaaran urheilupuiston kuntorata

Hiihto on yksi mieluisista talvilajeista ja pääkaupunkiseudullakin sen harrastamiseen on hyvät mahdollisuudet, jos vain lunta riittää. Viime vuosina talvet ovat olleet enemmän tai vähemmän vähälumisia ja heikkoja, joten onneksi muutamilla kuntoradoilla hiihtäjien iloksi latupohjaa avustetaan tykkilumella. Yksi tykkilumetettu kuntorata löytyy Leppävaarasta ja se tarjoaakin kelvot reitit ja hiihdon jälkeen voi pulahtaa uusitun uimahallin altaisiin.

Leppävaaran urheilupuiston kuntoradan hiihtoreitit

Leppävaaran urheilupuisto tarjoaa hyvät mahdollisuudet monipuoliseen urheiluun ja kuntorata toimii kesäisin mainiona juoksualustana ja talvisin hiihtäjät pääsevät nauttimaan mäkisistä laduista. Leppävaaran urheilupuisto löytyy Espoosta osoitteesta Veräjäpellonkatu 17 ja sinne pääsee kätevästi juna-asemalta esimerkiksi busseilla 26, 27 tai 28, jos ei halua kävellä noin 1,2 km matkaa.

Leppävaaran kuntorata

Leppävaarassa on muutama erilainen lenkki ja ladut ovat yleensä hyvässä kunnossa, etenkin koska ainakin tänä talvena ne ovat lumetettu ja tykkilumi säilyy hyvänä myös lämpimämmässä ja sateisessa kelissä. Reiteiltään ladut ovat tyypillisiä kuntoratojen lenkkejä, eli mäkisiä. Kaikki lenkin lähtevän Leppävaaran yleisurheilukentältä ja yleensä 2,7 km lenkki on parhaimmassa kunnossa, sillä pisintä 5,4 km ja sen osalenkkiä 3,5 km ei aina ajeta. Vaikuttaisi, että haastavimmalle lenkille ei ole yhtä paljoa levitetty tykkilunta. Harmillista, sillä pisin 5,4 km lenkki on profiililtaan mukavin, joskin haastavin, sillä kipuamista mäkien päälle riittää. 2,7 km lenkillä on yksi pitkä nousu ja pari lyhyempää ja se on hieman tylsähkö.

Kuntoradan lenkit olivat hieman raskaat talven ensimmäisille hiihdoille, mutta kohtalaisen hyvin sekä 2,7 km lenkki että mäkisempi 5,4 km lenkki sujuivat, eikä ankalle tarvinnut mennä. Ylämäet menevät helposti sohjolle, jos keli on lämpimämpi, joten helpot ladut eivät Leppävaarassa ole.

2,7 km ja 5,4 km lenkit
2,7 km ja 5,4 km lenkit

Leppävaaran kuntoradan tarjoamat hiihtolenkit ovat kelvollisia, mutta eivät vaihtelevuudeltaan samaa luokkaa kuin esimerkiksi Oittaan tai Petikon ladut. Leppävaaran etuna on, että ladut pysyvät tykkilumen ansiosta hyviä huonommallakin säällä, joka on Etelä-Suomessa yleistä. Toki myös Oittaalla latuja on lumetettu.

Latu kunnossa sateellakin
Latu kunnossa sateellakin

Urheilukentän kierros
Urheilukentän kierros

Hiihdon jälkeen on mukava käydä uimassa vieressä olevassa Leppävaaran uimahallissa, joka on viimeinkin avattu remontin jäljiltä. Kohtuullisella viidellä eurolla pääse uimaan ja kuntosalille saa pääsyn kuudella eurolla. Lounastakin näytti olevan tarjolla viikonloppuna, mutta sitä en testannut.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *