Pelaamisen arvoiset pelit 2015

Pelaaminen on hauskaa ajanvietettä ja hyvä tapa irtautua todellisuudesta, mutta mitä sitten pitäisi pelata? Pelaajalla on aina vuosittain enemmän tai vähemmän vaikea tehtävä valita, mihin peleihin sitä rajattua vapaa-aikaansa käyttäisi. Onneksi useat Internetin mediat kuten Ars Technica ja The Verge listaavat vuoden parhaita pelejä, joista on helppo valita omalle listalleen parhailta vaikuttavat pelit. Tässä omat valintani vuoden 2015 pelaamisen arvoisista peleistä, joita ajattelin tänä vuonna pelailla.

Viime vuonna ilmestyi nippu loistavia pelejä etenkin uuden sukupolven konsoleille, joista listassa ei edes ole mainittu vain Xbox One -alustalle saatavia. Aika alkaa pian olemaan kypsä PlayStation 4:n hankkimiselle, jota lista jo enteilee, mutta odotellaan sen osalta vielä Uncharted 4:sta, sillä pelijonossa riittää pelattavaa, kuten viime vuoden listauksessa myös totesin.

Ehdottomasti

DiRT Rally

DiRT Rally

Codemastersin DiRT-sarjan pelit ovat olleet vuosia laadultaan vaihtelevia, mutta nyt DiRT Rallyn myötä asiaan näyttäisi tulevan muutos. Videoiden, kuvien ja kommenttien perusteella luvassa on toimivaa rallia ja rallikrossia uusilla WRC- ja vanhoilla legendaarisilla autoilla. Ajettavaa on kuusi rallia Monte Carlosta Walesiin ja Ruotsista Suomeen. Windowsille pelin saa kätevästi Steamista ja se on saatavilla myös PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille.

Batman: Arkham Knight

Batman: Arkham Knight

Rocksteadyn Batman-trilogian viimeinen osa, Arkham Knight, tarjoaa jälleen haasteita pelaajalle, kun Scarecrow palaa kuvioihin ja yhdistää Gotham Cityn rikolliset aiheuttamaan kaaosta. Pelistä ei varmaan tarvitse paljoa enempää sanoakaan. Taattua laatua ja toimintaa luvassa, mitä aikaisemmissa osissa on päässyt nauttimaan. Pelaaja-lehden arvostelussa 10/10 pistettä (lukijat 8/10) saanut peli on parhaimmillaan PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleilla, mutta sen saa myös Windowsille Steamista.

Ehkä

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3

Geralt Rivialainen, hirviöitä metsästävä noituri on jälleen seikkailemassa avoimen maailman roolipelissä ja entistä laajempana kokonaisuutena kuin aikaisemmin. Pelisarja on itselleni uusi, mutta kunhan saan Witcher 2:n pelattua, on tämä seuraavana listalla. Pelaaja-lehden arvostelu antoi 9/10 (lukijat 9/10) pistettä. Windowsille pelin voi hankkia Steamista ja se on saatavilla myös PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.

Until Dawn

Until Dawn

Elokuvamainen Until Dawn kauhuseikkailu sijoittuu etäiseen mökkiin, jossa pelaajan on yritettävä pitää kahdeksan kaverusta hengissä pimeydessä vaanivilta hirviöiltä. Peli on enemmänkin interaktiivinen kahdeksan tunnin elokuva, kuin rankkaa pelaamista ja pelattavuus on Heavy Rainin linjalla. Luvassa on siis kävelyä, juonenkäänteiden aktivointia, nappien hakkaamista reaktiominipeleissä ja sellaista. Pelillä on myös arvoa uudelleen pelaamisessa, sillä tehdyt valinnat vaikuttavat pelin etenemisessä. Pelaaja-lehden arvostelu pisteytti viihteen 9/10 (lukijat 9/10) ja peli on saatavissa vain PlayStation 4:lle.

Fallout 4

Fallout 4

Bethesdan Fallout 4 on peli, jota fanit ovat odottaneet ja se tarjoaa rönsyilevää, villiä ja pelaajansa omistamaa tarinaa hiekkalaatikkomaailmassa. Tällä kertaa Fallout on myös hieman erilainen, sillä räiskinnän ja juonen lisäksi se tarjoaa rakentamista ja vaikka sota ei koskaan muutu, on se puppua. Pelaaja-lehden mukaan Fallout 4 on sarjan historiassa ensimmäistä kertaa hyvä räiskintä. Peli ei loista grafiikalla, joka tuntuu rumalta ja ikääntyneeltä, mutta sen vahvuus on vaihtelevuus ja hauskuus. Pelisuunnittelun osalta peli tuntuu Fallout 3:n suoralta jatkolta. Pelaaja-lehti arvosteli pelin 8/10 pisteen arvoisesti (lukija 7/10), joka kuvaa asiaa hyvin. Peli on saatavissa Windowsille Steamista ja PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle kaupoista.

Jos aikaa

Assassin’s Creed Syndicate

Assassin's Creed Syndicate

Assassin Creed -sarja on taantunut vuosien aikana, mutta Syndicaten myötä sarja saa takaisin kadonnutta asennetta ja persoonallisuutta. Sarja on edennyt modernin aikakauden kaupunkiin ja viktoriaaninen Lontoo tarjoaakin hyvät puitteet seikkailulle. ”Assassin’s Creed Syndicate on kuin onkin nykysukupolven Assassin’s Creed II. Se ottaa enemmän irti siitä potentiaalista, joka paistoi Unityn pinnan alla.” Pelaaja-lehden arvostelussa se sai 8/10 pistettä (lukijat 8/10). Peli on saatavissa Windowsille Steamista ja kaupoista PlayStation 4 ja Xbox One -konsoleille.

Bloodborne

Bloodborne

Demon’s Souls ja Dark Souls kulttiklassikojen tekijä, FromSoftware, tarjoaa Bloodbornessa paljon sitä, mitä voisi olettaa. Peli on ”hämäävistä suvantokohdista huolimatta armottoman nopea toimintamätke, joka rankaisee pelaajia virheistä ja opettaa täydellisiin suorituksiin. Kuolema voi tulla parissa sekunnissa, mutta sen ei ole pakko tulla. Soulsit olivat synkeää mutta kauniin runollista dark fantasya. Bloodborne on kauhua.” Pelaaja-lehden arvostelussa peli sai täyden 10 pistettä (lukijat 9/10) ja se on yksinoikeudella vain PlayStation 4:lle.

Project CARS

Project CARS

Need For Speed Shift -ajopeleistä tunnetun Slightly Mad Studiosin Project CARS ei ole sunnuntaikuskeille, sillä nyt ote on enemmän simulaatiota kuin mitä Gran Turismot tai Forzat ovat tarjonneet. ”Pelinä Project CARS on autoilun hiekkalaatikko. Kaikki autot ja radat ovat heti avoinna, ja jopa uratilan saa aloittaa haluamaltaan taitotasolta aina kartingista Le Mans -kilpureihin.” Pelaaja-lehti arvioi sen pistein 7/10 (lukijat 6/10) ja peli on saatavissa Windowsille Steamista ja muut alustat ovat PlayStation 4 ja Xbox One.

Yllättäjät?

Life is Strange

Life is strange

Square Enixin viiden episodin Life is Strange on omaleimainen seikkailupeli, joka sisältää aikamatkailua, kaaosteoriaa ja aikajatkumon sorkkimista. ”Pelaaminen on loppujen lopuksi hyvin yksinkertaista pulmanratkontaa. Valtaosa ajasta kuluu ympäristöjä tutkiessa, ihmisten kanssa keskustellessa ja esineitä poimiessa.” Eli peli on interaktiivinen kertomus, mutta ilmeisen hyvä, sillä Pelaaja-lehti antoi pelille 9/10 pistettä (lukijat 8/10). Peli on saatavissa Windowsille Steamista ja muut alustat ovat PlayStation 3 ja 4, sekä Xbox 360 ja Xbox One.

UnderRail

UnderRail

UnderRail on 90-luvun lopun isometrisen kuvakulman tietokoneroolipeleiltä ja juuri Falloutilta paljon innoitusta saanut seikkailu. Tapahtumat sijoittuvat kaukaiseen tulevaisuuteen, jossa elämä Maan pinnalla on muuttunut käytännössä mahdottomaksi ja ihmiskunta on joutunut näin ollen pakenemaan metrotunnellien kätköihin varmistaakseen selviytymisensä. Edessä on pelimaailman tutkimista ja vuoropohjaista taistelemista. Windowsille pelin löytää Steamista.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *