Vapautta liikkumiseen langattomilla Meizu EP51 -nappikuulokkeilla

Työmatkalla ja urheillessa on mukava kuunnella podcasteja ja musiikkia ja hyvillä kuulokkeilla siihen saa lisää mukavuutta. Olen käyttänyt Sennheiserin Momemtum In-Ear -nappikuulokkeita, jotka ovat toimineet hyvin. Mutta koska langattomuus on nykyaikaa, hankin niiden kaveriksi langattomat Meizu EP51 -nappikuulokkeet. Eli halvat, noin neljänkympin Bluetooth-napit, ideana testata langattomuuden tuomaa etua.

Meizu EP51 -nappikuulokkeet

Meizu EP51 -nappikuulokkeet ovat modernisti muotoillut enemmän tai vähemmän urheiluun suunnitellut nappikuulokkeet, jotka toimivat Bluetooth 4.0 -yhteydellä esimerkiksi iPhonen kanssa. Kuulokkeiden korvanipukat ovat muotoiltu ergonomisesti ja niiden alumiiniset ulko-osat ovat magneettiset, jolloin kuulokkeet voi kietaista säilöön kaulan ympärille ilman pelkoa niiden putoamisesta. Virtansa kuulokkeet saavat 60mAh akusta, joka riittää speksien mukaan 6 tunnin kuunteluun ja 400 tunnin valmiustilaan, latautuen parissa tunnissa. Muita teknisiä arvoja ovat 20 – 20000Hz taajuusalueen toisto, 16 ohms impedanssi ja 88 dB herkkyys. Kuulokkeet ovat liitetty toisiinsa 55 cm johdolla, josta löytyy kaukosäädin äänenvoimakkuudelle, mikrofoni ja mikroUSB-latausliitin. Kaukosäätimestä voi myös vaihtaa soitettavaa kappaletta. Paketissa tulee mukana tulee useampi erikokoisia pehmusteita korvanipukalle, USB-latauskaapeli ja hyvä säilytyskotelo. Hintaa nappikuulokkeilla on riippuen ostopaikasta vajaasta 30 eurosta 50 euroon.

Ostin Meizu EP51 -nappikuulokkeet kokeilunhalusta, sillä langattomuus helpottaa etenkin pyöräillessä musiikin kuuntelua. Muotoilultaan Meizu EP51:t ovat hyvät ja istuvat korviin napakasti pitäen ne paikallaan myös urheillessa. Luvattua vedenpitävyyttä en ole vielä testannut. Äänenlaatu on mielestäni tasapainoinen, joskin helposti liian voimakas, vaikka ääni olisi säädetty pienimmälle. Jos iPhone vielä tukisi Bluetoothin Apt-X teknologiaa kuten Android, olisi äänenlaatu parempi. Langattomuus on selkeä etu, mutta tuo myös omat ongelmansa. Yleeensä yhteys iPhoneen toimii ongelmitta, mutta välillä puhelimen ollessa taskussa ja kaukosäätimen hupun alla piilossa, yhteys tuntuu pätkivän. Kuulokkeita pitää myös muistaa ladata, johon auttaa puhelimessa Bluetooth-kuvakkeen viereen tuleva kuvake akun varauksesta. Käyttömukavuudeltaan EP51:t ovat paljon paremmat kuin Audio Technican -urheilukuulokkeeni, joiden johtoa saa aina olla pujottamassa puhelimelle urheiluvaatteiden välistä.

Kokonaisuutena muutaman kymmenen euron hintaiset Meizu EP51 -nappikuulokkeet ovat erittäin toimivat ja tarjoavat vastinetta rahalle. Positiivinen yllätys pakkausta myöten. Kuulokkeiden muotoilu on modernia, äänenlaatu tasapainoinen ja napit pysyvät hyvin päässä. Valmistuslaadultaan ja rakenteeltaan ne eivät häpeä kalliimmille merkeille. Mitä muuta sitä langattomilta kuulokkeita pitäisi vaatia? Etenkin kun yleensä nappikuulokkeet ovat muutaman vuoden välein uusittavia.

Meizu EP51


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *