Sportax Enduro Series 2017, osa 2: Himos mudfest

Maastopyöräenduron SM-sarja jatkui kesäkuun puolessa välissä Himoksella, joka oli itselle kauden aloitus SM-sarjassa, sillä Messilän aikaan olin perinteisellä Tofkholman reissulla. Odotukset kisalle olivat hyvät, sillä valmistautuminen kauteen oli sujunut hyvin, pyörä tuntui mainiolta ja fiilikset kauden lämmittelykilpailusta ja Ride More cupin kisasta olivat hyvät. Himoksella ajettiin Messilän tapaan ilman hissejä, eli kisa tulisi olemaan rankka, etenkin kun viime vuoden tapaan odotettavissa oli ajomiesten keli, eli sadetta ja mutaa. Onneksi sadetta ei saatu paljoa ja reitit pysyivät hyvinä loppuun saakka, mutta helppoa kisasta ei tullut. Loppupeleissä omaan säheltämiseen nähden ajosuoritus oli hyvä, sillä ehdin yleisessä sarjassa sijalle 25. Tästä on hyvä jatkaa unelmia kohti.

Mutarallia MTBCF:n pinkissä paidassa

Sportax Enduro Series 2017 #2: Himos

Himoksen osakilpailu tarjosi jälleen hyvät haasteet kisaajille ja viime vuodesta reittejä oli hieman uudistettu ja hyvällä tavalla. Edelleen toki poljettiin Himoksen päälle jokaista erikoiskoetta varten, mutta muutama siirtymä oli nyt inhimillisempi ja myös keli suotuisampi. Vuosi sitten kisa ajettiin teemalla mudfest, mutta vaikka kisan aikana saatiin myös nyt vettä ja reitit muuttuivat mutaisiksi, pysyivät ne huomattavasti parempina. Treenipäivänä auringosta päästiin nauttimaan pilvettömältä taivaalta.

Himos reittikartta
Erikoiskoe kolmonen
EK nelosen rollispeksausta

Maastopyöräenduron SM-sarjan toisen osakilpailun voitosta käytiin yleisessä luokassa tiukahko taistelu. Lopputuloksissa ja voittajaksi kruunattiin Aki Färm (ajalla 23:48), yhdeksän sekunnin erolla Juhani Kettuseen. Petteri Leivo kipusi kolmannelle pallille 32 sekunttia voittajalle jääden. Naisten sarjassa Kaisa Härkönen vei omansa Vackerin ollessa poissa ja seuraaville sijoille ajoivat Anna Ojala ja Anni Mononen. EK-ajoista näkee, että kärkiaikoja jaettiin etenkin miehissä useammalle kuskille, joten varmuus oli haastavassa kelissä valttia.

Kisassa siirtymillä tunkattiin

Kisavideosta voi havaita, että olosuhteet olivat paikoitellen haastavat.

https://vimeo.com/223206205

Polen kuvista treeni- ja kisapäivältä voi katsella lisää tunnelmia.

Tänä vuonna myös yleisöä oli hyvin reitin varrella, etenkin kun uudistettu lähtöjärjestys teki kisan seuraamisesta mielekästä. Ratanauhojen toisella puolella oli nyt vahvasti oikeanlaista meininkiä, kun nupit olivat kaakossa ja Tommi äänessä. Kiitokset kannustuksesta etenkin @anon.mtb:lle.

Omalta osaltani kilpailu sujui liukastelusta huolimatta yllättävän hyvin, sillä myös muilla oli haasteita reitillä. Vajaan kuuden tunnin, 11 erikoiskokeen ja 27 minuutin kisarutistuksen jälkeen (Strava-jälki) saavuin maaliin yleisen sarjan sijalla 15., jääden voittajalle 3:18 minuuttia. Paljon parempaankin sijoitukseen oli eväitä, jos muutamat ajovirheet olisi jättänyt tekemättä.

Kuskin näkökulmasta kuvattuna Himoksen Mudfestiä kuvaa hyvin video omasta kisasuorituksestani (video saattaa sisältää karkeaa kieltä :)). Hauskaa kuitenkin oli.

Ajoittain ajo sujui ihan mallikkaasti :)

View this post on Instagram

A post shared by Marko Wallin (@walokra)

Himoksen maastot ovat sellaisia, että sadetta ei paljoa tarvita, kun polut muuttuvat mutaisiksi. Kisan aikana kävin muutaman kerran pesemässä pyörän, kun siirtymille varattua aikaa oli hyvin (n. 25-30min), eikä kisan aikana tullut teknisiä ongelmia. Tänä vuonna alla oli 29″-kiekot, joissa edessä Specializedin HillBilly 2,3″ ja takana Maxxis Minion DHF 2,3″. Viime vuonna Himoksella pilasin kisan jo rengasvalinnassa, kun lähdin mutaränneihin 2,8″ 27,5+” -renkailla.

Mutainen sotaratsu

Kiitoksia ajo- ja matkaseuralle, sekä kannustusjoukoille.

Treenipäivänä nautittiin auringosta

Seuraavaksi SM-sarja jatkuu Levillä.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *