Meri-Teijossa poljettu G-Form Enduro WarmUp avasi kisakauden

Kauden 2017 enduromaastopyöräilyn kisakausi avattiin viime viikonloppuna Meri-Teijossa perinteisellä G-Form Enduro WarmUp kisalla. Lumet olivat juuri väistyneet reiteiltä ja sää suosi kilpailijoita viikonlopun ajan. Kärkisijat eivät yllätäneet, kun miehissä voiton vei Matti Lehikoinen ja naisissa Kaisa Härkönen. Oma ajoni sujui myös ihan mallikkaasti, kun sijoituin yleisessä luokassa sijalle 15. Eli samaa vauhtia kuin viime vuonna, joten kehitystä ei ole juuri vuoden aikana tapahtunut :/ Habanero Mountainbikers oli rakentanut Meri-Teijoon hyvät radat ja kisaaminen oli nautittavaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti kesän seuraavia kisoja.

Meri-Teijo G-Form Enduro WarmUp

G-Form Enduro WarmUp Meri-Teijossa

Enduromaastopyöräilyn perinteinen kauden avaava lämmittelykilpailu ajettiin jälleen Meri-Teijossa, jonne Habanero Mountainbikers oli rakentanut jälleen loistavat reitit, jotka tarjosivat monipuolisen otoksen maastopyöräenduroon, vaikkakin muutamalta pätkältä löytyi myös paljon poljettavia osuuksia. Erikoiskokeita oli merkitty kuusi kappaletta ja Yleisessä-luokassa ne ajettiin kaikki kaksi kertaa. Erikoiskokeista neljä olivat samoja kuin viime vuonna (1, 3, 4, 6) ja kaksi erikoiskoetta (2, 5) tarjosivat uusia kokemuksia, sekä hyvässä että pahassa. Parin minuutin molemmin puolin olevat reitit oli merkattu treenattavaksi jo vappupäivänä, mutta useimmat kuskeista kiersivät ne lauantaina tai kisa-aamuna.

Uutena erikoiskokeena ollut kakkonen ”Amiraali” tarjosi vauhdikasta laskettelua alun teknisen kallio-osuuden jälkeen. Toinen uutuuksista EK 5:n, Suomi100 -erikoiskoe, oli hieman vastakohta kakkoselle, sillä vauhdikkaiden osuuksien lisäksi reitille oli löydetty mukavasti upottavaa sammalmaastoa. Miten se sanonta menikään, ”Alussa olivat suo, maastopyörä ja Jussi”.

EK 2:n kalliota speksattiin treeneissä

Kisassa kallio-osio näytti itselläni seuraavalta:

Erikoiskokeista tai kisasta ei ole paljoa kommentoitavaa, sillä asiat rullasivat hyvin sekä kisan että järjestelyiden osalta, jos ei ensimmäisen kierroksen maakosketusta lasketa. Vajaat pari sataa kuskia mahtui reiteille suhteellisen hyvin, mutta lyhyiltä jonoilta erikoiskokeiden lähdöissä ei vältytty. Numerolla 17 ajaessa pääsi reitin kiertämään aika rauhassa. Onneksi iltapäivälle povattu sade ei toteutunut, joten kisa saatiin ajettua viileässä, mutta kuivassa kelissä.

Omat nopeimmat kisavetoni ja treenit löytyvät YouTubesta Finnish Enduro MTB 2017 -soittolistasta. Molempien kierroksieni ajat olivat muutamien sekunttien sisällä, joten voimat eivät hyytyneet kisan edetessä. Toisaalta tuntui, että kehosta ei saanut aivan kaikkea jätettyä reiteille. Ensi kerralla pitänee virittää kamera rintakiinnikkeeseen, jolloin näkee paremmin ajolinjat. Jos haluaa kuunnella vähemmän läähätystä ja enemmän kommentointia, niin ainakin Teemu Vahtera kuvasi nopeimmat kisavetonsa.

Jo kisan aikana ja etenkin nyt videolta katsottaessa huomaa, että ajolinjat moneen mutkaan eivät olleet aivan parhaimmat, mutta se oli oletettavaa, sillä ajoin pätkät vain pari kertaa läpi ja leppoisalla vauhdilla. Olisi pitänyt ajaa enemmän ajatuksen kanssa ja hieman vauhdikkaammin. Näkee taas, miten tarvitsisi treenipäivänä enemmän ajamista ja ajolinjojen miettimistä. Hyvinhän se ajosilmällä vedettynä menee, mutta kalliita sekuntteja häviää virheisiin.

Kisasta löytyy myös kuvia:

Palautumiseväät

Vauvila-mökki lammen rannalla

Meri-Teijo on noin puolentoista tunnin matkan päässä Helsingistä, joten käytännössä lauantaina voi käydä treeneissä ja ajaa takaisin, mutta porukkamme vuokrasi mökin Perniöstä, noin 20 kilometrin päästä kisapaikalta. Vauvila oli viihtyisä, pienen lammen rannalla ja puusaunalla varustettu 6+1 hengen mökki, jota voin kyllä suositella.

Tulokset

Kilpailun tulokset löytyvät lajijärjestön EBA ry:n sivuilta. Tulokset eivät ole kovin yllättävät, sillä Yleisessä-luokassa voiton vei Matti Lehikoinen ajalla 16:46, 48 sekunnin erolla Jarmo Valtoseen. Harmillisesti Petteri Leivo koki epäonnea, kun maaliportti ei ollut päällä ja täten jäi ilman tulosta. Aika olisi todennäköisesti riittänyt toiselle sijalle. Naisissa voiton vei odotetusti Kaisa Härkönen 2:43 minuutin erolla Hanna Melkkoon. Kolmanneksi ajoi Hanna Soinila 3:05 minuuttia voittajalle jääden.

Oma kilpailu sujui suhteellisen tasaisesti, mutta nopeammin olisi voinut ajaa. Lopputuloksissa olin sijalla 15. eli sijan paremmin kuin vuosi sitten ja kärkikin oli hieman lähempänä, kun ajalla 18:58 jäin 2:12 minuuttia. Tosin kisa oli hieman lyhyempi kuin vuosi sitten. Kisasta löytyy tietenkin myös Strava-jälki.

Kisapelinä Specialized Enduro Elite 29

Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *