Tulta ilman liekkiä Kaari-plasmasytyttimellä

Omakotitaloasujana tulee takkaa lämmitettyä talvella ahkerasti ja kesällä lämpiää puulämmitteinen sauna, joten tulitikkuja ja sytytintä kuluu jonkin verran. Mutta voisiko asian hoitaa paremmin? Olin jokin aika sitten lukenut Kaaren plasmasytyttimestä ja kun sellainen tuli eteen messuilla, oli ostopäätös valmis. Eli tulta ilman liekkiä ja lisää valokaarta pistorasiasta.

Kaari Loimu -plasmasytytin

Kaari-plasmasytytin

”Kaari-plasmasytyttimet ovat kaasuton, energiatehokas, turvallinen ja helppokäyttöinen tulentekoväline. Ladattavalla plasmasytyttimellä on helppo sytyttää niin kynttilät, takat, puusaunojen tulipesät, nuotiot ja mitkä tahansa tulet olosuhteisiin katsomatta. Plasmasytytin korvaa helposti tulitikut sekä perinteiset kaasu- ja bensiinisytyttimet. Kaari-plasmasytyttimet tuottavat tehokkaan ja tuulessa sammumattoman plasmakaaren.”

Kaari

Plasmasytyttimellä sytyttäminen perustuu noin 1100-asteiseen plasmakaareen, joka kuumentaa sytytyskohteen ja lopulta sytyttäen sen. Se on liekkiä helpommin hallittavissa ja plasmasytytintä voi käyttää missä asennossa tahansa.

Sytytin on uudelleen ladattavissa mukana tulevalla mikro-usb-johdolla, joka voidaan liittää esimerkiksi puhelimen USB-laturiin, tietokoneen USB-liitäntään tai USB-liitännällä varustettuun varavirtalähteeseen. Eli kunhan virtaa on saataville, on tulentekovälineet aina valmiina.

Kaarella on tarjolla erilaisia plasmasytyttimiä eri käyttötarkoituksiin. Eräkäyttöön on Loimu X2 ja Loimu. Tuikku ja Soihtu, sekä Soihtu Mini ovat yleiskäyttöön ja Roihu X on sytkärimallinen sytytin.

Kaari Soihtu

Kaari Soihtu -plasmasytytin on malliston ensimmäisiä tuotteita ja valikoitui messuilta käyttööni. Soihtu on kotiin, mökkiin, veneeseen ja asuntovaunuun soveltuva pitkävartinen yleissytytin. Hintaa on noin 20 euroa, eli muutaman tulitikun saa sillä hinnalla jättää sytyttämättä. Akun täyteen lataaminen kestää noin 2 tuntia.

Kaari Soihtu

Soihtu on toiminut hyvin takan ja saunan sytyttämisessä ja tulevia vaellusreissuja varten pitänee hankkia Loimu X2, joka sopii paremmin retkikäyttöön pienen kokonsa ansiosta.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *