Mielipiteistä ei voi kuin kiistellä – kotimaiset käännösbiisit

Suomalaista iskelmää ja poppia on moneen makuun, välillä sanoittajat ja säveltäjät ovat onnistuneet mainiosti, toisinaan taas tulos ei ole kovin mairitteleva. Varsinkin kun sävelmät ovat lainattu ja sanat sovitettu, eli kun kyseessä on koveri. #Top 100: Kaikkien aikojen huonoimmat kotimaiset käännösbiisit listaa tällä hetkellä 21 kpl kotimaista käännösbiisiä ulkomaisista hiteistä. Osa käännösbiiseistä ovat koomisuudessaan ihan onnistuneitakin, kuten Dannyn Kuusamo, tuo Finnhitsien kuningas. Lisäksi listalla on yllättävän monta Tapani Kansan esittämää kappaletta, kuten Rakastellessasi saat sen tietää (sija 3), Kalajoen hiekat (sija 5) ja Kultaniityt (sija 12).

Ei listalla olevat kappaleet nyt niin huonoja ole, vaikka välillä kyllä tuntuu että alkuperäisen kappaleen esittäjä kirkaisee kauhusta, jos kuulisi uuden sanoituksen :)


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *