Longhornista Vista

Seuraavan sukupolven Windows, työnimeltään Longhorn saa viralliseksi nimekseen Windows Vista. Näin suomalaisen korvaan hieman hmmm, särähtävän nimen, joskin on sitä ennenkin hassulta kuulostavia ”mitään tarkoittamattomia” nimiä nähty. Sanakirjan mukaan vista tarkoittaa erityisen pitkää ja kapeaa näkymää ja myös miellyttävää näkymää. Se voi myös viitata kuvaannollisesti kaukaiseen tulevaisuuden näkymään.

Longhorn, tai Windows Vista, Beta 1 julkaistaan elokuun 3. päivä ja Beta 3 on odotettavissa vuoden 2006 alussa. Lopullinen versio seuraavan sukupolven Windowsista on odoteltavissa vuoden 2006 loppuun mennessä. Lähde BetaNews

Longhornista olen kuvia nähnyt ja aika Windows-karkilta se näyttää. Linuxia ja eri työpöytämanagereita ja teemoja kokeilleena voin todeta, että karkki on karkkia, mutta se toimivuus ratkaisee. En ole Longhornia testaillut (jotain epävirallisia paketteja ollut netissä), ja luulen myös että Beta 1 ja Beta 2 Vistasta jäävät testaamatta (jos edes tulevat yleisölle testaukseen). Toki jos sopiva kone tai kiintolevy löytyy, jossa koekäyttää niin mikäjottei.

Lisäys 25.07.2005:
Digitodayssakin on huomattu uuden Windowsin nimen aiheuttama huvittuneisuus netissä:
”Erään blogin mukaan Vista on selvästi akronymi, joka on muodostettu viidestä Windowsia eniten vaivaasta ongelmasta: viruses (virukset), infections (infektiot), spyware (vakoiluohjelmat), trojans (troijalaiset) ja adware (mainosohjelmat).”

Microsoftin iskulause Vistalle kuuluu kuitenkin ”Clear, Confident, Connected: Bringing clarity to your world.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *