Ilmainen WLAN-yhteys kahvilassa

Slashdotin jutussa on keskulteltu ilmaisen WLAN-yhteyden (WiFi) tarjoamisesta kahviloissa ja sen tuottamasta edusta kaupankäynnille.

Moni kommentoi asiaa sillä, että nörtit istuvat päivät pitkät kahvilassa käyttäen WLANia yhden kahvikupin ostoksella ja vievät arvokkaat istumapaikat maksavilta asiakkailta. Joskin useimmissa kannettavissa eivät akutkaan kestä kuin pari kolme tuntia. Toisaalta aikaisemmin kahvilat olivat nuorten hengaamispaikkoja muuten vain. Ratkaisuksi netin vapaakäyttäjille ehdotettiin ”osta ja saat nettiaikaa” -koodia esim. ostoksen kuitissa, mikä tosin lisää toimimattomasta yhteydestä valittamista ja vie aikaa itse kahvin myynnistä. Keskustelussa tuli monia seikkoja ilmaisen nettiyhteyden tarjoamisen puolesta ja vastaan, mutta selkeää mielipidettä ei juurikaan muodostunut suuntaan tai toiseen.

Kyllähän WiFi:n tarjoaminen esim. ostoksen yhteydessä ja miksei ilmaiseksikin on mielestäni kannattavaa, jos istumapaikkoja on hieman enemmän kuin muutama. Asiakasvirta kasvaa ja yrityksen imago on parempi, ainakin kannettavien tietokoneiden käyttäjien keskuudessa.

Suomessa on useissa kaupungeissa jo avoin langaton verkko, aika edistynyttä verrattuna jenkkeihin. lappeen Rannassa on Wlp.net -projekti, joka toimii myös keskustassa, vaikka onkin keskittynyt opiskelija-asuntoalueille. Kyllä sitä on kesäisin hienoa surffata Saimaan rannan terassilta auringonpaisteessa. Turussa langattoman verkon hoitaa Sparknet, Lahdessa Lahden Kapungin langaton verkko ja Oulu tarjoaa panOulua. Lisäksi nopealla googletuksella useassa pikkukunnassakin on WLAN tarjolla.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *