BlackDog Linux palvelin

Mainoslauseidensa mukaan BlackDog on maailman pienin Linux palvelin, joka saa virtansa USB-liittimestä. Pieneen 1.3cm x 4.5cm x 8.8cm ja 72.5g kokoon on saatu mahdutettua 400Mhz PowerPC processori, 64MB muistia, 256MB tai 512MB Flash muistia, Biometrinen skanneri ja MMC laajennuspaikka. BlackDog on hinnaltaan $199 (256MB versio) ja $239 (512MB versio).

Debian-pohjaiseen Linuxiin pohjautuva laite ottaa isäntäkoneen näytön, näppäimistön ja hiiren haltuunsa eikä jätä jälkiä tai dataa isäntäkoneelle, kun käyttö lopetetaan. Alle kahden sekunnin käynnistyminen takaa nopean käyttöönoton.

Aika ovela laite. Jo aikaisemminhan testailin USB-muistitikulla olevaa Damn Small Linuxia ajettuna isäntäkoneen päällä QEmulla. BlackDog lähtee jo paremmista lähtökohdista omalla prosessorillaan, jolloin emulointia ei tarvitse suorittaa. Aikalailla ”jos sen voi toteuttaa, toteutetaan se” -tyylinen vekotin. Olisi silti kiva nähdä testejä laitteesta, sillä yrityksen markkinointisivut laitteelle eivät juuri kriittistä informaatiota tarjonneet.


Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *