Last.fm

Audioscrobbler, tuo tietokantapalvelu musiikille jota olet soittanut, sai uuden ulkoasun ja samalla yhdistyi Last.fm -palvelun kanssa. Plugin kiinni soittimeen ja profiili palveluun ja olet valmis kerryttämään soitettujen biisien listaasi.

Last.fm jatkaa siitä mihin Audioscrobbler jäi:
”You get your own online music profile that you can fill up with the music you like. This information is used to create a personal radio station and to find users who are similar to you. Last.fm can even play you new artists and songs you might like. It’s addictive, it’s growing, it’s free, it’s music.”

Audioscrobblerin ja Last.fm:n yhdistyessä samalla julkaistiin last.fm -soitin myös Linuxille ja Macille. Last.fm -soittimella voit kuunnella musiikki-striimiä. Hyvä syy päivittää systeemi QT4 -kirjastoihin, joka ainakin 64bit Gentoossa onnistuu helposti lisäämällä x11-libs/qt -* -rivi ”/etc/portage/package.keywords” -tiedostoon.

Samantapaista soitettujen biisien tietokantaa voi kerätä ihan itsekin mm. Amarok -soittimella. Amarokissa on myös valmiina last.fm -pluginin ja on mahtava vaihtoehto Xmms -soittimelle, joskin ehkä hieman raskaampi. Amarok on tarjolla Linuxille, mutta ohjelman saa viriteltyä myös Macille ja Windowsille.

Useat voivat pitää soitettujen biisien listausta turhana, mutta itse olen parisen kuukautta palvelua käyttänyt ja on kiva seurata mitä musiikkia tulee eniten kuunneltua. Musiikkikappaleiden kertyessä profiiliin, voi katsella musiikkinaapureilta vinkkejä uusien musiikillisten tuulien haisteluun.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *