Nokian Linux-päätteellä lupaavat näkymät

Nokian keväällä Linuxworld-messuilla New Yorkissa esittelemällään internet-päätteellä on luvassa hyvät tulevaisuuden näkymät. Nokia 770 Internet Tablet on 800 x 480 pikselin laajakuvaisella kosketusnäytöllä varustettu kannettavan tietokoneen ja mobiililaitteen välimuoto.

Laite on saanut Linux-kehittäjiltä positiivisen vastaanoton avoimen lähdekoodin ansiosta. Debianin Linux-jakeluun perustuvalle Maemo-alustalle on kehitetty jo ensimmäiset ohjelmat, pelit sekä kehitystyökalut, ja Linux-aiheiset sivut seuraavat kehitystä mielenkiinnolla. Nokia on edistänyt kehitystä muun muassa myymällä 500 kappaletta 770 Internet Tablet -laitteita vain 99 eurolla Guadec 2005 -tapahtumassa. Myös ilmaisia laitteita on jaettu yhtiön avainkumppaneille ja Linux-yhteisön jäsenille. (lähde: tietokone.fi)

Uusi mediapääte on suunnattu kuluttajille koteihin ja julkisiin wlan-pisteisiin. Ominaisuuksiltaan mediapääte on kiinnostava, joskaan ei hirveästi yllätä: Bluetooth, WLAN, mitat 141x 79 x 19 millimetriä, massa 230 grammaa, 1500 mAh:n akku (n. 3h kesto) ja veroton hinta $350. Alhainen akkukesto ja puhelinominaisuuden puute rajoittavat hieman käyttökohteita.

nokia 770 internet tablet

Uusi aluevaltaus Nokialta, jäämme innolla odottamaan. Standardikomponentteihin perustuva käyttöjärjestelmä (vertaa Symbian), avoin lähdekoodi ja kehittäjien houkutteleminen lupaavat hyvää.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *