Enabloivaa teknologiaa

Tekniikan kehittyessä uusien palveluiden esteenä on vain mielikuvitus ja tietenkin joku, joka rahoittaa uusien palveluiden ideoimisen ja toteuttamisen.

Nyt VTT on kehittänyt järjestelmän, jonka avulla museokävijä saa tietoja museon esineistöstä ja esimerkiksi museomiljööstä omaan matkapuhelimeensa. Järjestelmä on koekäytössä Tampereen historiallisessa ympäristössä toimivassa Mediamuseo Rupriikissa ja taidemuseossa Italiassa. Museoon tulevan vierailijan kännykkään latautuu Rupriikissa kaksi eri tietosisältöä: joko mediamuseon esineistöstä kertovaa tai museorakennuksen historiaan liittyvää tietoa.

Kun vierailija kulkee museossa, järjestelmä paikantaa hänet langattomasti ja esittää hänen kännykällään kyseisessä kohdassa olennaisia tietoja bluetooth-yhteyttä hyödyntäen. Järjestelmä toimii uusimpien älypuhelimien kanssa ja sitä olivat VTT:n ohella kehittämässä Nitro FX Oy, Profium Oy, Fraunhofer Gesellshaft -tutkimuslaitos ja Process Wear Gmbh. (ITviikko)

Kännykät, bluetooth ja mobiilipaikannus ovat olleet toimivia jo useampia vuosia, mutta ensimmäistä kertaa kuulen, että palvelu on Suomessa toteutettu ja otettu käyttöön. Viime keväänä oli puhetta Lappeenrannan seudulla vastaavasta toteutuksesta käyttäen täällä olevaa WLAN-verkkoa ja PDA-laitetta, mutta ideaa pidemmälle ei asia tainnut edetä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *