WLAN-etsin avaimenperässä

Langattoman verkon kuuluvuus on rajallista ja varsinkin vieraalla paikkakunnalla ns. Hot Spottien, eli kuuluvuuspisteiden etsiminen voi olla ilman etukäteisinformaatiota työlästä.

Iogear WiFi

Markkinoilla onkin useita laitteita, joilla signaalin kuuluvuutta voi tutkia. Yksinkertaisimmillaan laitteen voi toteuttaa avaimenperään, kuten Iogear on tehnyt. Iogear GWF001 on pelkistetty signaalin vahvuuden ledinäytöllä ja tukiaseman tilainformaatiolla varustettu avaimenperä. Hintakaan ei päätä huimaa, vekotin irtoaa 29 dollarilla.

Iogear GWF001 WiFi HotSpots Explorer on langaton radiolaite, joka toimii 2.4GHz taajuudella ja huomaa 802.11b ja 802.11b/g signaalit ja osaa välttää muiden 2.4GHz toimivien laitteiden häiriöt (langaton puhelin, A/V lähetin, mikroaaltouuni ja Bluetooth laitteet). Laitteen kantavuus on noin 150m ja kooltaan 3.2 cm x 6 cm x 0.9 cm.

Vaikka vekottimen antama signaalinvahvuus ei todellisuudessa vastaa aivan aukottomasti langattoman verkon kuuluvuutta kyseisessä paikassa, saa sillä suuntaa-antavan arvion minne päin kävellä ja missä avata kannettava tietokone jatkotarkastelua varten. Lähinnä Hot Spot -kahvilan löytämiseen vekotin on parempi.

Valmistajan sivut löytyvät osoitteesta www.iogear.com, joskaan en sieltä vielä kyseistä tuotetta löytänyt. Olisihan tuollainen kiva nörttiarvonkohottaja kaveripiirissä :)


Posted

in

by

Tags:

Comments

2 vastausta artikkeliin “WLAN-etsin avaimenperässä”

  1. Marko avatar

    Olisin ollut pettynyt, jos pulju.netissä ei olisi ollut jotain tuollaista :)
    Itseasiassa avaimenperänkokoisia WLAN-etsimiä löytyy myös Verkkokauppa.comista Trust:in toteuttamana.

  2. Iso Pee avatar

    Pulju.netissä ainaki on myynnissä wifi nuuskija avaimenperään, linkki ylempänä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *