Finder ja piilotetut tiedostot

Applen OS X on tunnettu helppokäyttöisyydestään, mutta helppokäyttöisyydellä on myös negatiiviset puolensta. Kokeneena tietokoneen käyttäjänä muutamat Mac OS X:n ominaisuudet tuntuvat hieman omituisilta. Vaikka tarkoituksena on piilottaa käyttöjärjestelmän monimutkaisuudet loppukäyttäjältä, voisi silti edistyneille käyttäjille tarjota mahdollisuus laajempaan käyttöliittymään.

Linuxissa on usein asetustiedostot (kuten .bashrc, .torsmorc jne.) piiloitettu ”.” -etuliitteen alle, jotka ovat vakiona piilossa ja näkyvät tiedostonhallinnasta ne erikseen sallimalla (”show hidden files”). Myös OS X:ssä on piiloitettuja tiedostoja, mutta Finder ei tarjoa helppoa vaihtoehtoa niiden näyttämiseen. Toki aina voi käyttää konsolia, mutta Finder on jossain tapauksissa näppärämpi.

Onneksi OS X:lle on tarjolla paljon vinkkejä ja hyviä sivustoja, joilta etsiä tietoa ongelmaa. Ei tarvinnut montaa linkkiä Googlessa selata, kun eteen tuli OS X FAQ:n päivän vinkki: The Finder II – Show Hidden Files.

Ratkaisu oli lyhykäisyydessään seuraava: avaa spotlightillä etsien ”com.apple.finder”-tiedosto, vaihda kohdassa ”AppleShowAllFiles NO” arvoksi TRUE ja käynnistä Finder uudestaan (alt+omena+esc ja relaunch finder).

Piilotettujen tiedostojen piilottaminen on tehty ihan syyllä, sillä harvoin normaali käyttäjä tarvitsee niitä näkyvillä (jos laisinkaan). Itse kyllä kaipaisin Finderiin arvoa, josta piilotetut tiedostot voisi laittaa näkymään hieman helpommin.


Posted

in

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *