Energiansäästötila säästää sähköä

Suomen ympäristökeskus (SYKE) on selvittänyt toimistolaitteidensa sähkönkulutusta sekä keinoja sen vähentämiseen.

Tutkimuksen mukaan toimisto- ja atk-laitteissa on valmius monipuolisiin energiansäästömahdollisuuksiin, mutta niitä ei useinkaan tunneta, eikä niitä ole otettu tehokkaasti käyttöön. Selvityksen perusteella suurimmat säästöt saadaan aikaan tietokoneiden, näyttöjen ja kopiokoneiden energiansäästöasetuksilla sekä valitsemalla vähän energiaa kuluttavia laitteita kuten litteitä näyttöjä. Muutamissa laitteissa kulutus väheni useita kymmeniä prosentteja ja esimerkiksi kuvaputkinäytöissä jopa puolet.

Myös Digitoday uutisoi aiheesta, joka tuntuu hieman itsestään selvyyden toistelulta. Energiaa säästämällä virrankulutus laskee ja sähkölasku pienenee. Rivien välistä pystyi kuitenkin lukemaan, että selvitys oli virransäästöominaisuuksien käyttämisestä ja tehokkaiden asetusten löytämisestä toimistoympäristössä.

Jopa maalaisjärki sanoo, että energiaa säästämällä sitä yleensä myös säästyy. Jos asian vielä tieteellisesti ja empiirisin kokein todistaa, niin sen täytyy olla totta :)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *