OpenOffice.org 2.0 julkaistu

Avoimen lähdekoodin kehitysmalliin perustuvasta OpenOffice.org -toimisto-ohjelmisto on saavuttanut versionumeron 2.0. Edellisestä vakaasta julkaisusta 1.1.4:stä kehitystä on tapahtunut paljon ja käyttöliittymää ja toimintaa on hiottu.

Uusia ominaisuuksia on muun muassa tuki XML-pohjaiselle OASIS OpenDocument-tiedostomuodolle, uusi Base-tietokantasovellus, sisäkkäiset taulukot ja tuki XForms-web-lomakkeille. Pdf-vientiä on parannettu ja se sisältää nyt muun muassa kirjanmerkit, hyperlinkit ja pdf-lomakkeet. OASIS OpenDocument-tiedostomuoto saattaa olla merkittävä tekijä OpenOffice.orgin pyrkiessä kasvattamaan markkinaosuuttaan erityisesti julkishallinnossa.

OpenOffice.org 2.0 on alustavasti saatavilla 36 eri kieliversiona ja toimii muun muuassa Windows-, Linux-, FreeBSD-, Solaris- ja Mac OS X -ympäristöissä. OpenOffice.org:n natiivi OS X -versio NeoOffice, joka on erillinen projekti, pohjaa edelleen 1.1.4 versioon. OpenOffice-yhteisön tärkeimpänä jäsenenä ja tukijana toimii Sun Microsystems. (via sektori.com)

Toimisto-ohjelmistoissa kärkipaikkaa suvereenisti hallitseva Microsoft Office on viimeinkin saanut varteenotettavan haastajan. Vaikka OpenOffice.org 1.1.4 oli jo lupaus toimivuudesta ja vaihtoehdosta, on 2.0 version myötä hypätty uudelle asteikolle.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *