OS X:ssä näytön lukitseminen

Linux-käyttäjänä OS X:n ominaisuudet ovat vielä hieman hakusessa. Piilotettujen tiedostojen näyttäminen ja nyt ruudun lukitseminen. Toiminto onnistuu useallakin tavalla, tässä niistä kolme:

Laittamalla System Prefences -> Security -> ”Require password to wake this computer from sleep or screen saver” -kohtaan ruksin, ruutu lukittuu nyt aina näytönsäästäjän mennessä päälle tai koneen mennessä uneen. Sopiva pikakomento näytönsäästäjän päällesaamiseksi on laittaa System Prefences -> Dashboard & Expose -> ”Start Screensaver” -komento, jonnekin ruudun kulmaan.

Yllämainitut menetelmät eivät kuitenkaan vastaa täysin Linuxin ruudun lukitsemista. Jos ei halua koneen unitilassa tai näytönsäästäjän aikana ruudun menevän lukkoon, voi ruudun lukitsemisen hoitaa Avainnipun avulla. Laittamalla Keychain Access -> Preferences -> Show Status in Menu Bar -kohtaan ruksin, tulee menuun lukko, josta voi lukita ruudun. Nyt ruudun lukitseminen onnistuu, eikä ruudu mene lukkoon, vaikka kone nukkuisi, jos sitä et tahdo.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *