Madventures: liiketoimintastrategia ja differointi

Lähes kaikki varmaan tuntevatkin kulttisarjan maineeseen nousseen Madventures -sarjan, jossa Riku Rantala toimii tuottajana Tuomas Milonoff ohjaajana ja toimivat siinä ohessa reppureissaajina. Kuten Jasmo blogissaan kirjoittikin oli eilen maanantaina Madventures seikkailuohjelman Riku Rantala kertomassa vierailevana luennoitsijana jollain kauppatieteen kurssilla liiketoimintastrategiasta ja differoinnista liittyen Madventures sarjaan. Puskaradion ja mainostuksen ansiosta oli parisataa henkeä vetävään luokaan ahtautunut väkeä todella runsaasti, eivätkä kaikki varmasti mahtuneetkaan kuuntelemaan.

Vaikka vierailuluennon perimmäisenä aiheena oli ”Liiketoimintastrategia ja differointi: case Madventures”, jäi varmasti monelle läsnäolijalle aihe hämärän peittoon, sillä tiukkaa markkinointiteoriaa/käytäntöä ei juurikaan kuultu. Rantala aloitti juttunsa kertomalla miten Madventures sai alkunsa ja asioita liittyen ohjelman tekoon. ”Luennolla” kuultiin muun muassa rahoituksen hankkimisesta, sponsoreista, ohjelman kriiseistä, matkaratkaisuista, ohjelman kasaamisesta ja muista kokemuksista. Kysyttäessä, että eikö Madventures ole sinällään reality-TV:tä, oli vastaus selkeä. Sarja on hyvin tarkkaan käsikirjoitettu, jopa osittain spiikkejä myöten.

Tarinat olivat hyviä ja vajaan kahden tunnin luento meni nopeasti. Liiketoimintastrategian, differoinnin ja verkostojen käyttämisen merkitykset ohjelman teossa tulivat selville juttujen ohessa. Etenkin Madventuresin ensimmäinen tuotantokausi toteutettiin erittäin niukalla budjetilla, nopealla aikataululla ja tuttujen apua käytettiin runsaasti mm. leikkaamisessa ja grafiikoissa. Ensimmäisella tuotantokaudella tuote lyötiin läpi ja toista kautta varten panostettiin enemmän jo oheistuotteisiin, Internettiin ja itse matka toteutettiin 1,5kk iskuilla eri puolille maapalloa.

Madventuresin ajatus oli vapaus, vapaus ja vapaus, joka tuli selkeästi esille Rikun puheissa. Toimittajan koulutuksen saanut Riku ja valaisijana toimiva Tuomas toteuttivat Madventuresin avulla juuri sitä mitä halusivat yhdistäessään matkustelun ja työn. Seikkailuohjelmalla eivät tekijät juurikaan rikastumaan päässeet ja sarjan ensimmäisen kauden uusintakierrosmyynnillä saatiin juuri katettua luottokorttivelat. Tulevaisuuden visioista kerrottiin DVD-levyjen tekstitys englanniksi, sarjan myynti Viroon ja mahdollinen konsultointi ulkomaanversiolle sarjasta. Kuulemma päätöksiä kolmannesta kaudesta ei ollut vielä tehty, vaikka toivomuksia on ollut.

Lopuksi Riku manasi piraatit maan pimimpään rakoon. Seuraavana ohjelmaideana oli Madventures piraatti-DVD:tä levittävien piraattien koteihin syöksyminen pesismailan ja TV-kameroiden kanssa :)

Madventures nimi tulee muuten MoonTV:n alkukirjaimesta, sillä alunperin ohjelmaa suunniteltiin kyseiselle kanavalla. Gimmeyawallet tuotantoyhtiön nimi oli se kolmas yritys yrityksen nimelle Patentti- ja rekisterihallituksessa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *