Kestääkö Applen kannettava

Omenatarhablogi kirjoittaa Macintouch -sivuston Applen kannettavien luotettavuustutkimuksesta. Tutkitut yli 10 000 Applen kannettavaa kattoivat 41 Applen kannettavamallia viimeisten seitsemän vuoden ajalta. Tutkimuksessa kannettavien omistajilta kysyttiin onko kone kaivannut huoltoa ensimmäisen kerran ja tätä verrattiin Applen yhden vuoden perustakuuseen ja AppleCaren pituuteen, minkä tuloksena saatiin mm. tietoa siitä kuinka suuri osa huolloista jäi takuuajan ulkopuolelle.

Omenatarhablogissa asiaa on kommentoitu seuraavasti:

”AppleCaren osalta kommentit menivät hieman ristiin. Joidenkin mielestä se on turha ostos, joidenkin näkökulmasta puolestaan halpa vakuutus. Kuluttajan näkökulmasta ainakaan suomessa AppleCare ei kuitenkaan ole kovinkaan järkevä ostos, sillä kuluttajansuoja takaa käytännössä saman kolmen vuoden suojan ihan ilman mitään lisämaksuja. Toisaalta, haverin sattuessa on varmasti ihan mukavaa, että avun saa heti eikä vasta kuukausien päästä kun joku valtion viraston etäispesäke on saanut toimitettua jostain päätöksen, jossa sanotaan, että puolitoista vuotta vanha kone kuuluu kuluttajansuojan piiriin (en kyllä tiedä miten tuo oikeasti menee, mutta kutenkin).”

Tehty tutkimus pohjautuu käyttäjien palautteeseen, joten täysin oikeana tai puolueettomana sitä ei voi pitää. Kattava otos antaa kyllä viitteitä yleisestä käytettävyydestä ja kestävyydestä, vaikka otetaan huomioon Mac-ihmisten rakkaus laitteisiinsa ja Mac-fanaattisuus.

Tutkimuksen lopussa todetaankin: ”Based on what we’ve seen in this survey, we’d be pretty confident buying a new iBook or PowerBook today.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *