Algoritmit ja oikea elämä

Idiot World kirjoittaa algoritmeista, jotka esiintyvät myös oikeassa elämässä. Tietotekniikkaa opiskelevana ja harrastavana erilaiset algoritmit tulevat esiin esimerkiksi ohjelmoidessa, mutta harvemmin niiden käyttämistä tulee mietittyä esimerkiksi sukkalaatikkoa penkoessa. Esimerkeillä maustetussa jutussa käsitellään muun muassa lajittelu-, binäärihaku-, haku- ja hash-algoritmeja käsitteellisellä tasolla. Syvyyshaku-algoritmia voidaan hahmottaa esimerkiksi seuraavasti: ”Jos haluat päästä paikasta A paikkaan B etkä tiedä tarkkaa reittiä, kuljet eteenpäin kunnes saavut perille ja aina umpikujaan päätyessä käännyt ja palaat samaa reittiä takaisinpäin.” Ei kenties lyhyin reitti, mutta päässet lopulta perille.

Jutussa on esitetty erilaisia algoritmeja ja niiden periaatteita käyttäen oikean elämän sovellutuksia aiheesta. Kirjoitus antaa hieman miettimistä, kuinka monessa eri muodossa algoritmit, matematiikka ja muut teoreettiset tiedot ovat piilossa arjen eri tehtävissä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *