LTY:n Tietoliikenteen kesäkoulu, päivä 2 ja Code Camp

Kesäkoulun toinen ja viimeinen päivä käynnistyi seminaareilla aiheista: ”IST Magnet / Beyond Magnet”, ”Rapid Prototyping of Ubiquitous Applications”, ”Evaluating Ubiquitous Applications” ja ”Advantages from PeerHood environment for application development”. Aiheet jatkoivat hieman samaa linjaa kuin ensimmäisenkin päivän seminaarit. Hieman ympäripyöreätä ja no, ehkä odotin seminaareilta hieman käytännöllisempiä aiheita. PeerHood oli taas liian tekninen, joka sekään ei oikein palvellut kokonaisuutta.

Iltapäivällä aiheet siirtyivät enemmän koodauspuolelle käsittäen aiheet ”Maemo”, ”Mobile application development with Python” ja demonstraatiot aiheista ”Server-side Context Tool for MUPE Application Development” ja ”Enter Sandman (MUPE Game Demo)”. Python ja Maemo vaikuttivat ihan hyviltä ja syksystä lähtien LTY:ssä ohjelmoinnin peruskurssi (massakurssi titeläisille ja mm. tutalaisille) käsittelee Pythonia entisen C-kielen asemesta.

Seminaarien ja demojen jälkeen ilta jatkui Code Campissä, jossa tavoitteena oli toteuttaa ”tieteellinen” sovellus Maemo-alustalle Nokia 770 laitteelle. Aikaa vajaa 22 tuntia, välineinä muutama Nokia 770 laite, GPS ja bluetooth-laitteita ja kehitysalustana Linux, jossa oli tarvittava Maemo-ympäristö asennettuna emulaattoreineen. Python vaikutti kielenä hyvältä ja koodia syntyi nopeasti, joskin itse keskityin sovelluksen graafiseen puoleen. Verrattuna viime kevään lyhyen katsauksen Symbian koodaukseen, oli Maemo selkeästi parempi alusta koodaria ajatellen.

Työn aihe ja toteutus olivat vapaita ja ryhmämme toteutti WinAmp-kaukosäätimen käyttämällä Pythonia ja WinAmpin HTTP-pluginia. Muut ryhmät tekivät muun muassa tiedostolistaajan, upload-palvelimen lisäten metatietoja lähetettyihin kuviin, lähistöllä olevien bluetooth-laitteiden paikannusta kartalle, babelfish-wrapperin ja pong-pelin. Toteutukset jäivät suurilta osin aika vajavaisiksi ja niinpä ryhmämme etäsoitin vei koodausleirin voiton. Ryhmä jossa olin mukana voitti viime vuonna koodausleirin GPS-nopeusmittari -sovelluksella. Kiertopalkintona oleva pizzalaatikko ja siinä olevat voittajien nimiplakaatit on nähtävillä LTY:n Tieto-Sähkötalon kuudennen kerroksen vitriinissä.

Kesäkoulun ja koodauksen jälkeen suuntasimme kohti Helsinkiä ja Assemblyjä, joiden tunnelmasta lisää myöhemmin.


Posted

in

,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *