NVIDIA:lta uudet ajurit Linuxille, X.Org 7.1

NVIDIA julkaisi viimeinkin uudet versionumeroa 1.0-8774 kantavat näytönohjainajurinsa Linuxille. Tämä päivitys on siinä mielessä merkittävä, että nyt NVIDIAn binääriajurit toimivat myös X.Org 7.1:n kanssa. Xorg 7.1:n ABI-muutosten (Application binary interface) takia binääriajureiden käyttäjät joutuivat ~amd64 -arkkitehtuuria (testing) käyttäessä estämään portagen päivittämästä Xorg 7.1:n liittyviä paketteja. Uusia ajureita on odoteltu toukokuun loppupuolelta lähtien, jolloin Xorg 7.1 julkaistiin. Tukea AIGLX:lle saadaan silti vielä odottaa 1.0-9XXX -sarjan ajureihin asti.

Uusien ajurien tärkeimmät uudistukset ovat:

  • Added support for X.Org 7.1.
  • Added support for XVideo with the Composite X extension when using X.Org 7.1.
  • Improved interaction with newer Linux kernels.

Gentoossa uudet NVIDIAn ajurit löytyvät portagesta, mutta ebuildit vaativat hieman puukottamista, kun eilen X.Org 7.1:n ja uudet ajurit asensin. Xorg-serverin ebuildissa on blokattu nvidia-drivers ja vastaavasti nvidia-driversin ebuildissa xorg-serverin tuorein versio. Kunhan kyseiset esteet poistaa, asentuu uusi X.Org hienosti. Ebuildeihin vaadittavat muutokset ovat kohtalaisen yksinkertaiset ja niistä voi lukea lisää vaikkapa Gentoo foorumilta.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *