Enemmän irti Wrt-tukiasemasta

Lifehacker -sivustolla on käsitelty Linksys WRT54GL:n firmwaren päivittämistä DD-WRT -firmwarella. ”Hack Attack: Turn your $60 router into a $600 router” -artikkelissa kerrotaan mitä firmwaren päivittämiseen tarvitaan ja miten päivitys etenee. Päivityksen jälkeen avoimella firmwarella saadaan edulliseen WLAN-tukiasemaan käyttöön samoja ominaisuuksia, kuin mitä kalliimmissa tukiasemissa on. Artikkelissa lisätään tukiaseman lähetystehoa ja otetaan käyttöön QoS (Quality of Service), jolla voidaan määrätä eri prioriteetteja erilaiselle liikenteelle kuten p2p tai VoIP.

Artikkeli on kohtalaisen pintapuolinen, mutta Wrt-tukiaseman firmware päivitys on kohtalaisen helppo ja ainakaan OpenWrt -firmwaren asentamisessa ei ollut mitään ihmeellistä. Omat kokeilut OpenWrt:n ja iBookin Airportin kanssa kyllä jättivät hieman toivomisen varaa ja enemmän testausta olisi tarvittu muun muassa salausten säätämiseen. Käytettävyydeltään OpenWrt:n web-käyttöliittymä oli parempi kuin Linksys WRT54GL:n normaalin firmwaren mukana tuleva hallintasysteemi.

Linuxdevices.com uutisoi, että myös Linksysin VxWorks:iä käyttävään 5-version WRT54G WLAN-tukiasemaan on mahdollista päivittää Linux käyttämällä muokattua DD-WRT -firmwarea. Verrattuna WRT54G tukiaseman 4-versioon ja on tuoreemmassa 5-versiossa vähemmän tilaa ohjelmistoille ja siihen mahdutettu DD-WRT-firmwaren ”micro-versio” jättääkin pois osan paketeista.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *