Uuskäytetty luuri, Nokia 3650

Olen katellut jo pidempään uutta puhelinta vanhan Nokian 3200 -mallin tilalle, mutta uusien puhelimien hinnat ovat jotain aivan muuta, mitä lompakko kestäisi. Kun kaveri myi vanhaa puhelintaan, Nokia 3650:sta halvalla, piti tilaisuuteen tarttua ja välipäivittää puhelin. Vanha puhelin jo hieman osoittelikin väsymisen merkkejä. Suurimpina etuina 3650:ssa vanhaan luuriin verrattuna on Bluetooth, parempi näyttö ja kamera, 128Mt muistikortti ja Symbian s60 -alusta. Javassa täytyi vielä valitettavasti tyytyä MIDP 1.0:aan. Ympyrässä oleviin näppäimiinkin tottui nopeasti.

Vanhojen tietojen siirtäminen uuteen puhelimeenkin onnistui kohtalaisen helposti, hieman kikkailemalla Macin iSyncin ja Bluetoothin kanssa. Täytyy todeta, että voin vain kuvitella millainen projekti puhelimen parittaminen Bluetoothilla olisi ollut Windowsia käytettäessä. Macissä prosessi meni jotakuinkin klik-klik paritus-klik lataus-klik, valmis. Helppoa ja toimivaa(tm).

Tämä on ensimmäinen Symbian -pohjainen puhelimeni ja hieman erilainen sekä hyvässä että pahassa verrattuna Nokia 3200:ssa olevaan ohjelmistoon. Nyt puhelimellakin voi surffata netissä (helpommin) ja vaikkapa irkata, tosin ympyrässä olevat näppäimet, pieni näyttö ja puTTY:n jähmeys ei siitä kovin kätevää tee. Harmillisesti jmIrc ei suostunut asentumaan. Muistikortille latautui myös Opera Mini, MP3-soitin ja muita softia, kuten automaattinen näppäinlukko, jota ei puhelimesta vakiona löydy.

Ostamani puhelin on myös näppärä totuttautumislaite vanhan, pienen puhelimen, ja uusien, suurten puhelinten, välillä. 3650 on todellakin aikamoinen halko kokonsa puolesta, mutta mahtuu juuri ja juuri farkkujen taskuun. Tuosta ei paljon suurempaan voi enää vaihtaa (pda:t poislukien).


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *