Eroon WMP:n konteksti-lisistä

Windows XP:ssä no paljon säädettäviä ominaisuuksia, mutta kuten hieman Mac-ohjelmien tapaan Windows-ohjelmien tarjoamien ominaisuuksien hallinta on välillä hankalaa. Käytän Windowsissa oletussoittimena iTunesia ja en tarvitse Windows Media Player lisäilemiä ”lisää soittolistaan yms.” -vaihtoehtoja oikean-napin konteksti-valikossa. WMP ei vain tarjoa vaihtoehtoa poistaa kyseistä ominaisuutta.

UrbanDude -blogissa kerrotaan vinkki, miten Windows Media Playerin konteksti-lisät saadaan pois:

Käynnistä - Suorita komento: regsvr32 /u wmpshell.dll

Tämä poistaa WMP Shellin rekisteristä ja turhat vaihtoehdot katoavat konteksti-valikosta. Ilmeisesti tämän jälkeen ei WMP:tä voi asettaa oletussoittimeksi, mutta tätäkään ominaisuutta emme tarvinneet.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *