Takaisin Windows-maailmaan

Käytin pitkään Linuxia pääasiallisena työpöytä-käyttöjärjestelmänä, mutta uuden koneen myötä asensin pääkäyttöjärjestelmäksi vaihteeksi Windows XP:n. Monen Linux-vuoden jälkeen XP on edelleen muuttumaton ja pienet asiat ahistavat edelleen. Linuxin ja Windowsin hyvistä ja huonoista puolista voisi kirjoittaa useammankin kirjoituksen, mutta se saa jäädä. Eri käyttöjärjestelmät ovat sopivia ja toimivia, kun käyttäjä tietää mitä tekee ja osaa sopeutua. Osaltaan iBookissa oleva Mac OS X yhdistää sekä Linuxin että Windowsin hyvät puolet, mutta tuo myös joitain Windows-maailman tyylisiä epäkäytännöllisyyksiä.

Windows, Linux ja Mac OS X käyttöjärjestelmä-paletti opettaa sopeutumaan eri ympäristöihin ja näyttää, ettei vielä ole hyvää järjestelmää vielä kehitetty. Kaikista löytyy parantamisen varaa. Hieman odotankin ensi vuonna markkinoille tulevaa Windows Vistaa, jonka pitäisi olla jotain parempaa kuin mitä Microsoftilta on osattu odottaa. Netissä olleet testit ja artikkelit eivät kyllä ole suuremmalti Vistaa ylistäneet. Pitäisi kai asentaa Vistan ennakkoversio ja testailla itse.

Kirjoittelen blogiin jatkossa myös hieman Windowsiin liittyvistä aiheista.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *