Helpompaa pakettien päivittämistä Gentoossa

Gentoon uutiskirjeessä 4.12.2006 esiteltiin kätevä tapa päivittää Gentoon paketteja. Jos maailmaan päivittäessä (emerge -auvDN world) jonossa on lukuisia paketteja, paketit jätetään kääntymään taustalle ja lähdetään vaikkapa ulkoilemaan. Tämä ei suoranaisesti ole ongelma, mutta jos joku paketti ei suostukaan kääntymään, pysähtyy koko prosessi ja hyvää kääntöaikaa menee hukkaan. Etenkin ~arch -ympäristössä kääntymättömiä paketteja tulee eteen. Tähän ongelmaan oli nimimerkki count_zero tehnyt bash skriptin ja postittanut sen Gentoon foorumeille.

Update-world -bash skripti kontrolloi päivitysprosessia ja määrää Portagea ohittamaan kääntymättömät paketit ”emerge –resume –skip-first” -komennon tapaan ja jatkamaan pakettien kääntämistä, kunnes kaikki päivityslistan paketit on käännetty. Epäonnistuneet paketit kirjataan listaan, joista niitä voi sitten tarkastella.

Skriptin voi ladata Gentoon foorumeilta kopioimalla tai suoraan countzeron -sivuilta, jonka jälkeen skriptille annetaan vielä suoritusoikeudet:

# wget -O /usr/bin/update-world http://countzero.amidal.com/files/update-world
# chmod +x /usr/bin/update-world

Update-worldin käyttö on helppoa. Ensin luodaan päivitettävien pakettien lista komennolla, joka vastaa ”emerge -uD –newuse world” -komentoa. Vaihtoehtoisesti voidaan päivittää kaikki maailman paketit ”emerge -e world” -komennon tapaan: # update-world --prepare tai kaikki paketit: # update-world --empty

Skripti luo ”emergelist” -listan ~/.update-world/ -hakemistoon, jonka jälkeen listaa voidaan muokata halutulla tavalla.

Kun halutut paketit on saatu määriteltyä, voidaan aloittaa pakettien kääntäminen: # update-world --install

Käännön aikana epäonnistuneet paketit kirjautuvat ”failedlist” -tiedostoon ~/.update-world/ -hakemistossa ja linkki epäonnistuneen paketin portage -lokiin luodaan ~/.update-world/[date]/log/ -hakemistoon. Kun pakettien kääntäminen on valmista, skripti esittää listan kaikista epäonnistuneista paketeista. Jos pakettien kääntäminen halutaan jostain syystä keskeyttää, voidaan se lopettaa painamalla ”Control-C”. Pakettien kääntämistä voidaan jatkaa kirjoittamalla uudestaan update-world --install.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *