Nopeustestipeli todellakin vaatii nopeutta

Speden speleissä kilpailtiin useissa eri lajeissa ja yksi lajeista oli nopeustestipeli, jossa koeteltiin kilpailijan reaktioaikaa ja nopeutta. 90-luvulla televisiossa pyörineessä sarjassa nähtiin hienoja suorituksia, mutta yhtään Simo Terhon kaltaista naputtelua ei nähty. Terho kirjoittaa nopeustesti -sivullaan, että huoltoasemalla naputeltu tulos 520 houkutti lisäpelaamiseen ja niinpä hän vuokrasi nopeustestipelin itselleen viikonlopuksi tarkoituksena yrittää rikkoa maagista 600 pisteen raja.

Nopeustestipelin idea on selkeä:

”Nopeustestipelissä on vierekkäin neljä eri väristä lampulla valaistua painiketta, jotka syttyvät yksi kerrallaan satunnaisessa järjestyksessä vauhdin asteittain lisääntyessä. Pelaajan pitää painaa vuorollaan palavaa painiketta yrittäen pysyä koneen tahdissa mahdollisimman kauan. Peli loppuu heti pelaajan painettua ensimmäisen kerran väärää painiketta.”

Viikonlopun vuokralla ollut nopeustestipeli tuotti paljon stressiä ja pelaaminen oli jutun mukaan kaikkea muuta kuin hauskaa. Haaveissa kuitenkin oli 600 pisteen raja ja lopulta sunnuntai-iltana lukuisten yritysten jälkeen tuloksena oli huikeat 612 pistettä. Simo Terhon saavuttama tulos on luultavasti Suomen paras (joulukuu 2006) ja pieksee jokaisen televisiossa pyörivän Ennätystehtaan ”Suomen ennätyksen” monenkertaisesti. Todellinen saavutus. Simolta taittuu myös Rubikin kuutio, joka ratkeaa videolla noin 40 sekunnissa.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *