MacWorld Expo 2007

Apple julkisti eilen MacWorld Expo 2007:ssa jo kauan huhuiltun iPhonen ja Internetin tekniikka- ja uutissivustoja seuraava ei tältä uutiselta ole voinut välttyä. IPhonesta riittää juttua ja arvosteluita lähes jokaisella uutissivustolla. Applen tuotteet ovat aina suurehko puheenaihe, sillä tuotteet ovat usein kauniita ja hyvin suunniteltuja (jos ensierän virheitä ja materiaaliongelmia ei lasketa). Mac -faneille Steve Jobsin Keynote oli hieman pettymys, sillä iPhonen lisäksi ei muita odotettuja tuotteita julkistettu. Kuuluisaa ”One more thing” -sanontaakaan ei kuultu.

Omenatarhablogissa on lyhyt yhteenveto Macworld -tapahtumasta ja käsitelty iPhonea hieman syvemmin. Muropaketti on lyhyessä uutisoinnissaan keskittynyt iPhonen teknisiin ominaisuuksiin. Lyhyesti sanottuna: iPhone on edistyksellinen puhelin erikoisella kosketus-käyttöliittymällä, joka toimii Mac OS X:llä ja on saatavilla jenkeissä kesällä ja Euroopassa syksyllä. Uutisointia aiheesta riittää, joten turha kirjoittaa iPhonesta tänne enempää. Kuvia laitteesta löytyy muun muassa Engadgetin iPhone -jutusta.

Applen suuntaa iPhonella uusille markkinoille ja sekä laitteen että aluevaltauksen onnistuminen jää vielä arvoitukseksi. Olisiko nyt hyvä aika ostaa Applen osakkeita?

Päivitys 13.1.2007:
Kuten jo Applen iPhonen julkistamisen jälkeen odoteltiin, aikaisemmin iPhone -nimisen Skype VoIP -puhelimen julkaissut Cisco (Linksys) nosti oikeisjutun Applen iPhonea vastaan. Apple ja Cisco yrittivät sopia asiaa, mutta ilmeisesti asiasta ei päästy sopimukseen. Cisco rekisteröi iPhone-tavaramerkin jo vuonna 2000. Saa nähdä minkä tuomion Ciscon oikeisjuttu saa, pääsevätkö osapuolet sopuun vai joutuuko Apple luopumaan iPhone -nimestä.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *