Linuxin vastineet Windows-ohjelmille

The Linux Equivalent Project eli suomeksi Linux vastineet -projekti listaa yleisesti käytettyjä Windows-ohjelmia ja niiden vastineita ja vaihtoehtoja Linux-maailmassa. Projektin tavoitteena on tarjota informatiivinen ja saatavilla oleva sivusto linux-käyttäjille. Sivusto on vielä kehittymässä, mutta ohjelmalistaus on jo mukavahkon kattava.

Sivusto ei sorru listaamaan kaikkia vaihtoehtoisia ohjelmia vaan pitäytyy muutamissa ehdotuksissa. Kirjoitushetkellä pisin ehdotuslista oli seitsemän eri ohjelman mittainen. Ohjelmista on annettu vain nimi ja linkki kyseisen ohjelman sivulle. Listaan toivoisikin hieman lisää tietoa ehdotetusta ohjelmasta esimerkiksi valikoitujen kommenttien kautta ja ohjelmien ”paremmuutta” voisi kuvata tähdillä.

The Linux Equivalent Project on hyvä väline juuri Windowsista Linuxiin vaihtaneelle ja Linuxia ajoittain käyttävälle. Muistan kun itse siirryin aikanaan Windows-maailmasta Linuxin puolelle, tein hieman samanlaisen listauksen eri vastineista. Tekemäni lista on sittemmin hävinnyt bittitaivaaseen. Linuxin ohjelmatarjonta on runsasta, mutta toimivan (lue: edes suhteellisen vakaa) ja tarkoitukseen sopivan ohjelmiston valikoiminen on välillä hankalaa.

Jossain Internetin syövereissä on varmastikin vastaava lista Windows/Linux -maailmasta Mac OS X -maailmaan siirtyvälle.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *