Linux, Flash ja 64-bittinen Firefox

Gentoo:n Wikissä on ohjeet Flashin käyttämiseen Firefoxissa ja eikä siinä juuri mitään ihmeellistä ole. Yksi emerge-loitsu (emerge -av net-www/netscape-flash) ja Firefoxin uudelleenkäynnistys. 64-bittisellä alustalla tarvitaan netscape-flashin lisäksi nspluginwrapper -ohjelma, jos halutaan käyttää 64-bittistä Firefoxia ja 32-bittistä Flashia. Nspluginwrapper mahdollistaa 32-bittisen lisäosan käyttämisen 64-bittisessä selaimessa.

Nspluginwrapper asentuu komennolla emerge -av nspluginwrapper ja asentaa 32-bittisen Flash-laajennuksen 64-bittisen Firefoxin käyttöön.

Saamalla 32-bittinen Flash toimimaan 64-bittisessä Firefoxissa ei vielä saavuteta juurikaan mitään, sillä lukuiset muut hyödylliset lisäosat kuten Suomen kielen oikoluku ja HTML Validator ovat tällä hetkellä saatavilla vain 32-bittiselle alustalle. Vastaavasti taas joitain lisäosia ei saa 64-bittisellä alustalla toimimaan 32-bittisen Firefoxin binäärin kanssa. ”You win, you lose” -tilanne.

Periaatteessa on aika sama käyttääkö 64-bittistä vai 32-bittistä binääriä, mutta mutu-tuntumalla 64-bittiselle alustalle optimoitu Firefox toimii hieman sulavammin ja syö vähemmän tehoa, varsinkin jos sivustolla on Flash-sisältöä. Käytännössä elämä 64-bittisellä alustalla on ajoittain hieman hankalaa ja etuja lisäbiteistä on vaikea sanoa.

Täytyykin tästä vaihtaa takaisin 32-bittiseen binääriin, niin Suomen kielen oikoluku voi tarkistaa tämänkin kirjoituksen. Vielä kun automaattinen oikoluku korjaisi myös ajatusvirheet ja jäsentelisi kirjoituksen järkevään muotoon.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *