Microsoft telttailee Vistan kanssa Kampissa

Tietokone uutisoi Microsoftin tammikuun viimeisenä päivänä alkavasta Vista-kampanjasta, joka näkyy myös Helsingin katukuvassa. Microsoft pystyttää Helsingin Kampintorille teltan, joka toimii Vistan Suomen lanseerauksen tukikohtana. Ohjelmassa on tietojen mukaan Vista-hengennostatusta Microsoftin kumppaneille ja yleisölle esitellään Vistaa ja sen erilaisia käyttötapoja. Teltta on avoinna yleisölle perjantaista sunnuntaihin eli 2.–4.2.2007.

Tietokoneen uutisoinnista ei selvinnyt tarkoitetaanko Kampintorilla Kampin sisäpihaa vai ulkoaluetta, mutta en kyllä osaa kuvitella Microsoftia, tai muutakaan yritystä, telttailemassa Suomen talvessa. Viima ja kylmyys purevat auttamatta, oli talvi leuto tai ei.

Vista-teltta toi mieleen heti ajatuksen vaihtoehtoisesta Linux-teltasta ja Tietokoneen blogissa jo heräteltiin Linux-advokaatteja pystyttämään Vista-teltan viereen pingviinilogolla varustetun puolijoukkueteltan, josta jaeltaisiin tietoutta vaihtoehtokäyttöjärjestelmästä – ja kaupan päälle vielä Ubuntun asennus-cd:n.

Linux – Windows -vastakkainasettelu olisi toki mielenkiintoinen, mutta reikäinen ja nuhjaantunut puolijoukkueteltta pingviinilogolla toisi ennemminkin mieleen anarkistimaisen meuhkaamisen ydinvoimaa, kulutusyhteiskuntaa, turkiksia, lihaa jne. vastaan, eikä varteenotettavaa vaihtoehtokäyttöjärjestelmää.

Tietenkin eri teltat vetoaisivat erilaisiin kohderyhmiin ja kaikki julkisuushan on julkisuutta. Voin vain kuvitella millaisia otsikoita ja kuvia tuosta saisi. Lisätään torille vielä Mac-teltta (jossa esiteltäisiin Leopardia), niin kaikki vaihtoehtoiset käyttöjärjestelmät olisivat katettu :)


Posted

in

, ,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *