LTY:n .NET Sovelluskehitys -intensiivi, päivät 3, 4 ja 5

Päivät venyivät pitkiksi, kun tietotekniikan opiskelijat pääsivät Visual Studioon sisään ja koodia tulevaa sovellusta varten alkoi syntymään. Useat ryhmät olivat ideoinnin vähyyden ja tiukan aikataulun takia päätyneet kehittämään jonkinlaista kurssin harjoitustyönpalautus -web-sovellusta. Muita ideointeja oli muistiinpano -webtyökalu, opiskelumateriaalin tarjoaminen webin avulla, prosessorin muistioperaatio -simulaattori, kielenopiskelu -sovellus ja tietojen hakeminen web-sivulta.

Kurssin puolesta keskiviikkona ja torstaina oli muutamia demoja Visual Studion käytöstä ja valmiista komponenteista. Muutamat elementit sivulle ja käyttäjän autentikointi oli valmis. Osaltaan kätevää, mutta toisaalta valmiit elementit ja kehitysympäristö pakottivat tiettyyn toteutustyyliin. Ainakin Web-sovelluksen ja osittain tietokantojen näkökulmasta valmiit elementit tuottivat päänvaivaa. En ollut Googlen mukaan ainut, joka kirosi Sitemapin muotoilua. Valmiit elementit kuitenkin mahdollistivat nopean kehittämisen ja valmista jälkeä syntyi. Aikaa olisi vain voinut olla enemmän käytettävissä, vaikka päivät venyivätkin seuraavan päivän puolelle.

Perjantain palautustilaisuudessa valmiusasteet vaihtelivat, mutta aika hyvin oli valmista saatu tehtyä. Ulkoasun ja käytettävyyden viimeistely uupui lähes jokaisessa työssä, joka tosin oli oletettavaakin muutaman päivän projektia ajatellen. Oman ryhmäni Courserator -projekti liittyi harjoitustöiden palautukseen ja teknisesti kaikki ominaisuudet saatiin toteutettua. Myös ulkoasuun sijoitettiin hieman muita ryhmiä enemmän työaikaa, sillä viimeistelty työ luo hyvän mielen, eikä sen toteuttamiseen juuri aikaa mene. Projektista myöhemmin muutamia kuvia, kunhan pääsen takaisin kotiin.

Kurssin viimeisenä päivänä projektien esitystilaisuuden jälkeen myös palkittiin parhaana ideana ”Muistiinpanotyökalu”, teknisestä toteutuksesta ”Adaptive English learning application” ja ”Kurssien sivuilta tapahtumien parsettaminen omalle sivulle” ja ryhmien lisäksi palkittiin muutama osallistuja Code Camp -hengestä ja sisukkuudesta. Muista erottuvalla idealla pääsi pitkälle, vaikka toteutukseltaan moni ”harjoitustyön palautustyökalu” oli teknisesti toimivampi. Kielenopiskeluun liittyvä toteutus oli kyllä myös ideansa lisäksi teknisesti hyvä.

Kokonaisuudessaan .NET Sovelluskehitys -intesiivi oli hyvä kurssi, joskin Code Camp -henkisesti alkuviikon alustukset ja muutamat demot olisivat voineet keskittyä enemmän ratkaisuihin kuin arkkitehtuuriin ja sen yksityiskohtiin. Kehittäessä sovellusta tuli tutustuttua Visual Studioon, sen toiminnallisuuteen ja komponentteihin, mutta kehitysympäristön hallitsemiseksi hyvin, tarvittaisiin hieman lisää koodaamista.

Intensiivikurssista on vielä edessä viiden sivun raportin kirjoittaminen, joka on ”Imagine Cup” -kilpailua varten tähdätty, tarkoituksena kuvata idea ”Technology & Education” -aihepiirin projektista. Raporttia ei ole pakko lähettää kilpailuun ja luultavasti emme sitä sinne lähetä.

Päivitys 15.3.2007:
.Net Sovelluskehitys -intensiivikurssi sai myös huomiota paikalliselta medialta, kun Etelä-Saimaan toimittaja kävi paikalla kuvaajan kanssa. Tapahtumasta tehty juttu löytyy Etelä-Saimaan verkkosivuilta.

Microsoftin puolelta järjestävänä tahona mukana ollut Aali Alikoski kirjoittaa tapahtumasta blogissaan, josta löytyy myös muutamia kuvia.


Posted

in

, ,

by

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *