Eroon Windows Updaten muistutus-ruudusta

Sain viimeinkin vajaat kaksi kuukautta takuussa olleet muistini takaisin ja Windows -koneen kasattua taas toimivaksi. Windowskin muisti usealla päivityksellä ja alati esiin hyppivällä Windows Updaten ”Do you want to restart your computer now?” -ruudulla. On kyllä ollut taas Microsoftilla hupaisia ohjelmoijia, kun ”Restart Later” tarkoittaa 10 minuuttia, jonka jälkeen samaa asiaa kysytään uudelleen ja uudelleen. Ärsyttävää.

Onneksi Windows Updaten muistutus-ruudun voi säätää hieman vähemmän ärsyttäväksi. Ominaisuutta ei saa pois päältä, vaikka asetuksissa ”disabled” -vaihtoehto onkin, vaan muistutuksen aikaa voi säätää maksimissaan 1440 minuuttiin.

Muistutukseen liittyvä asetus löytyy seuraavasti:

Start -> Run -> gpedit.msc

Local Computer Policy
 Computer Configuration
  Administrative Templates
   Windows Components
    Windows Update
     Re-prompt for restart with scheduled installations

Asiasta löytyy kirjoitus myös Microsoftin tukitietokannasta. Otin toimenpiteestä muutaman ruudunkaappauksenkin, vaikkakin kuvia löytyy Googlettamalla termillä ”Windows Update nag screen”.

Windows Group Policy Windows Group Policy

Posted

in

, ,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *