Automaattivaihteet polkypyörään

Kevään lähestyessä ja lumien väistyessä pyöräteiltä on aika kaivaa tallista polkupyörät, rasvata ketjut, säätää vaihteet, pyyhkiä pölyt satulasta ja suunnata ulos raikkaaseen kevätilmaan. Useimmille pyöräilijöille pyörän vaihteiden säätäminen on melkein rakettitiedettä ja pyörällä ajetaan sillä vaihteella, joka on jäänyt kaupasta ulosajettaessa päälle. Shimano on kuitenkin tuonut ongelmaan ratkaisun: automaattivaihteet.

Shimanon kolmivaihteinen automaattivaihteisto on mainio pyöräilijöille, jotka eivät tarvitse 24-vaihdetta työmatkapyörässään ja haluavat vain päästä paikasta A paikkaan B. Se, miten vaihteisto määrittelee käytettävän vaihteen ei jutusta selviä, mutta sen luulisi jotenkin liittyvän pyöritysnopeuteen. Automaattivaihteet avustavat pyöräilijää käyttämään sopivaa vaihdetta ja helpottavan matkantekoa.

Tekniikkaa ollaan lisensoimassa Trek, Giant ja Raleigh -pyöränvalmistajille, mutta tuollaisen tekniikan voisi kuvitella löytyvän käytöstä muillakin valmistajilla. Automaattivaihteiston hinnoittelusta ei vielä ollut tietoa, joten sen vaikutusta pyörän kokonaishintaan on vaikea sanoa. (via Gizmodo)


Posted

in

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *