Sykemittari, käyttäjä ja yritysten tuotesivustot

Internet on täynnä erinomaisia ja käyttäjää helliviä nettisivuja, mutta valitettavasti yritysten sivustot harvoin tähän joukkoon kuuluvat. Jotenkin tuntuu, että käsitteet kuten käyttäjäystävällisyys, käytettävyys ja selkeys ovat usein tuntemattomia ja sivustoilla on painotettu sekavuutta, käyttäjän kiusaamista ja kaikenlaista turhaa kilkettä. Yritä siinä sitten etsiä tietoa yrityksestä ja sen tuotteista. Tällä kertaa ärsyttävyyden kynnyksen ylitti sykemittareita valmistavan Polar Electron sivut, mutta Internetissä on runsaasti vastaavia sivustoja.

Yritin etsiä Polarin sivuilta tietoa varaosina saatavista sykevöistä, kun sykemittarini sykevyö osoitti hieman väsymisen merkkejä. Kun selvisin lokalisoinnin valinnasta, esiin aukesi koko selaimen täyttävä sivusto, joka ei ainakaan selkeydellään yllättänyt. Jos olisin halunnut ostaa uuden mittarin ja tietoa sopivista mittareista, olisi se löytynyt helposti liikuntalajin mukaan jaotellun tuotevalikoima-listan ja pop-up -ikkunaan avautuvan (hrrrr) ”product finderin” avulla. Alalaidasta sentään löytyi pienellä ”tuotetuki” -linkki, josta kuvittelin löytäväni haluamaani tietoa. Turha luulo.

Sivustolta haluamansa tiedon hakeminen ei ollut helppoa, osittain epäyhtenäisen rakenteen, pop-up ikkunoiden pomppimisen ja sen tosiseikan kanssa, että sivustolta ei haluamaani tietoa löydy. Lisäksi osa sivustosta ja tuotetiedoista oli saatavilla vain englanniksi. Löysin sentään mahdolliset lisätarvikkeet kuten sykevyöt, jotka oli listattu jokaisen sykemittarimallin yhteydessä, mutta erillistä varaosalistaa en löytänyt. Tietoa löytyi vain liittyen myytävillä oleviin mittareihin ja vanhat mallit oli unohdettu täysin. Tuotetukea muutaman vuoden vanhoille mittareille tai saati sitten vajaat kymmenen vuotta vanhalle mittarilleni oli turha toivoa. Nykyajan kulutusyhteiskuntaa: kun hajoaa, osta uusi.

Onneksi kaupungista löytyi Polarin huoltopiste, josta sai asiantuntevaa palvelua ja tietoa sykevyöstäni: ei huolleta enää, uusi tilalle. Huoltomies kertoi samalla, että vyön väsymisen merkkeihin on luultavasti syynä kuluneet kontaktipinnat ja paristossa riittää vielä virtaa. Tämän tiedon olisi kuvitellut löytävänsä myös Polarin sivuilta tuotetuen puolelta. Samat hintatiedot sieltä kyllä löysin, kuin mitä huoltopisteestä ja sykemittareita myyvästä kaupasta kerrottiin.

Onneksi vanha sykevyö toimii vielä riittävän hyvin, sillä uusi ja mukavampi kangasvyö maksaisi 60e ja vastaava muovinen vyö 57e. Suhteellisen suolaisia hintoja. Katselin samalla uutta mittaria, mutta kangasvyö tulee vasta F11 -mallissa (155e). Ominaisuuksiltaan halvemmatkin mallit riittäisivät monille, mutta mukavuudesta joutuisi maksamaan lisää.

Vaikka uuden mittarin mukana saisikin lisää toiminnallisuutta, kuten kalorien kulutuksen näkyviin, luulen kyllä pärjääväni ilmankin. Ominaisuuksien osalta riittää kunhan syke näkyy ja voi tehdä pyörälenkkiä tietyn sykealueen sisällä. Saa nähdä, kauan vanhassa sykevyössä riittää virtaa, jonka jälkeen pitää oikeasti tehdä valintoja.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *