Pikanäppäin ikkunan pienentämiseen Windowsissa

Tietotekniikassa aina oppii jotain uutta. Tänään opin, että Windowsissa pikanäppäin ikkunan pienentämiseen on Alt + Spacebar + N. Vastaavasti ikkunan maksimoimiseen + X ja palauttamiseen + R. Lähtökohtaisesti looginen pikanäppäin, kunhan tietää että Alt + Spacebar avaa ikkunavalikon.

Ilmeisesti ikkunan pienentäminen ei toimi kaikkien ohjelmien kohdalla, sillä ainakaan nuTTY ja RealVNC Viewer eivät totelleet pikanäppäintä, vaikka klikkaamalla ikkunan yläkulmaa ikkunavalikko aukenikin.

Kuvittelin, että kyseinen toiminto toimisi kaikissa ohjelmissa ja olisi liitetty Win-näppäimeen (esim. Win-H), mutta olihan se taas liikaa toivottua. Macissa tämäkin on toteutettu paremmin.

Asiasta toiseen. Tänään totesin, että kokeneellekin tietotekniikan ammattilaiselle kopioi/liitä/leikkaa -toiminto käyttämällä CTRL+C/V/X -yhdistelmää, voi olla uusi tuttavuus. Käyttöjärjestelmien kehittyessä varmaan moni muukin usein käytetty toiminto on löytänyt tiensä pikanäppäimiin, mutta vanhat toimintatavat muuttuvat hitaasti.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *