Xbox 360:llä ongelmia kestävyydessä

Olen tässä harkinnut kesätyörahojen sijoittamista pelikonsoliin, mutta viimeaikaiset uutiset hajoavien Xbox 360 -konsolien määrästä eivät oikein houkuttele ostoksille. Jutun mukaan jälleenmyyjät kertovat, että vikaantumismäärä olisi jopa kolmannes laitteista. Kyllä pelikonsolin pitäisi kauemmin kestää kuin pari vuotta. Voi olla, että vikaantuminen on enemmänkin ensimmäisten konsolien ongelmia ja uudempiin viat on korjattu, mutta kuka tietää.

Alkukesällä olleet Xbox 360 -tarjouksetkin loppuivat miettimisen aikana ja hinnat kohosivat parikymmentä euroa, joten pitänee kai odotella elokuun lopussa Euroopassakin julkaistavaa Xbox 360 Elite -versiota. Eiköhän tällöin myös Premium-versioiden hinnat laskene.

Ei tässä muutenkaan ylimääräistä aikaa juuri ole, joten joutaakin odottelemaan ja seuraamaan tilannetta. Pelitarjontakin muutamien hittipelien takana on aika vaatimatonta. Hieman samaa ongelmaa on Nintendo Wii:n suhteen, enkä ole niin vakuuttunut uuden ohjaimen toimivuudesta.

Lisäys 6.7.2007:
Engadget uutisoi Microsoftin myöntävän, että Xboxeja hajoaa liikaa ja pidentävänsä laitteiden takuuaikaa kolmeen vuoteen ”red ring of death” -tapausten osalta. Microsoft ei kerro tarkemmin, mikä uusissa Xboxeissa mättää, mutta huollettuihin ja ilmeisesti myös uusiin konsoleihin on lisätty jäähdytyssiilejä ylikuumenemisen estämiseksi. Ongelmiin ja pidennettyyn takuuseen liittyen on Microsoftin Peter Moore julkaissut avoimen kirjeen xbox.com-sivustolla.


Posted

in

by

Comments

4 vastausta artikkeliin “Xbox 360:llä ongelmia kestävyydessä”

 1. Marko avatar

  Huhut pienemmällä piirillä valmistettavasta Xbox 360:sta kasvavat, joten viileämpää ja huhujen mukaan myös halvempia boxeja olisi luvassa joskus syksyllä. Tietenkin huhut ovat aina vain spekulointia, mutta kenties joukossa on hieman totuuttakin.

  Kenties tässä todellakin kannattaa odotella mitä tuleman pitää. Hieman kuin aikoinaan iBookin kanssa, eikä tarvinnut kuin 4kk odottaa.

 2. Aki Björklund avatar

  Voin myydä omani halvalla, kunhan se palaa korjausreissultaan Saksasta. :)

 3. Marko avatar

  Meinasin jo juttuun kirjoittaa, että Engadgetin ja Arstechican testien mukaan Elite ei tarjoa juurikaan muuta kuin isomman kiintolevyn, HDMI-liitännän ja mustan värin.

  Odotukset 65nm piiristä (pienempi lämmöntuotto) ja sisäisestä WLAN-adapterista olivat turhia. Myös DVD-asema on yhtä äänekäs.

  Ainahan valmistajat hieman muuttavat kokoonpanoja ja komponentteja ja huhutaankin, että jossain vaiheessa Xbox 360:t tehdään pienemmillä piireillä (CPU ja GPU), joka alentanee myös valmistuskustannuksia.

 4. Jasmo avatar

  Onkohan tuossa muita uudistuksia, kuten esimerkiksi hiljaisempi käyntiääni, koko.. jne? Elitessä siis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *