Saako viihde-elektroniikkaliikkeessä palvelua vai ei?

Kävin viime viikolla Itäkeskuksessa tutkimassa viihde-elektroniikkaliikkeiden tarjontaa ja erään tuotteen hintaa. Paljon kävelyä, liikkeissä palloilua ja kokonaisuudessaan aivan turha reissu.

Vierailin viidessä eri liikkeessä ja vain yhdessä liikkeessä myyjä rohkeni kysyä, että voisiko olla avuksi. Ymmärrän kyllä, että usein asiakkaat eivät halua tulla häirityiksi, jos ovat vain katselemassa. Silti tuntuu jotenkin uskomattomalta, että vain yhdessä liikkeessä myyjä oli halukas palvelemaan asiakasta. Luulisi olevan myynnin kannalta tehokkaampaa palvella asiakasta, kuin rupatella toisten myyjien kanssa tai räplätä kännykkää tiskin takana. Siinäkin liikkeessä, jossa sai palvelua, ei myyjä ollut halukas myymään kyseistä tuotetta, vaikka tuotteen hinnassa olisi helposti ollut hieman alennuksen varaa.

Ei huono palvelu mikään uusi asia ole, mutta nyt viiden eri liikkeen otannalla palvelemattomuus oikein korostui. Ei ole ensimmäinen kerta, kun Mustan pörssin myyjät osoittavat haluavansa palvella asiakasta. Eikä ole myöskään ensimmäinen kerta, kun Expertissä saa heikkoa palvelua. Muut palvelualttius-vertailussa olleet liikkeet olivat Hirvox, Veikon Kone ja On-Off. On-Offissa asiakasta sentään tervehdittiin.

Kenties liikkeiden myyjille on ohjeistettu, keitä asiakkaita saa ja kannattaa palvella ja keihin on turha tuhlata aikaa. Ilmeisesti ei varsinkaan nuorehkoja, ellei kyse ole LCD-televisioista tai muista kalleista tuotteista.


Posted

in

,

by

Tags:

Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *